Carimanolas of gevulde yuca kroketten

  • Amerikaans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Carimanolas of gevulde yuca kroketten

    Carimanolas of gevulde yuca kroketten

    Carimanolas of gevulde yuca kroketten

  • Carimanolas of gevulde yuca kroketten

    Carimanolas of gevulde yuca kroketten

    Carimanolas of gevulde yuca kroketten

  • Carimanolas of gevulde yuca kroketten

    Carimanolas of gevulde yuca kroketten

    Carimanolas of gevulde yuca kroketten

Een carimañola is een Zuid-Amerikaanse vleespastei in een torpedovormige yucabeignet, gevuld met kaas, gekruid gehakt of geraspte kip en gebakken. Het wordt gevonden in Colombia en Panama.  Deze lijken erg op Puerto Ricaanse alcapurrias en papas rellenas.  Lekker als tussendoortje of als voor-hoofdgerecht . 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Yuca deeg:
750 g yuca 1 zak bevroren yuca
2 tl zout
3 el boter gezouten
1 ei losgeklopt
1 el bloem
Opmerking: bewaar 12 cl water na het koken van de yuca.
Vulling:
230 g rundergehakt
1 el olijfolie
1 ui klein, gesnipperd
1 teentje knoflook fijngehakt
1 Roma-tomaat ontpit, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden
1 tl zout
½ tl hete paprikapoeder
½ tl komijn
½ tl chilipoeder
½ tl adobokruiden
1 scheutje piment
1 el tomatenpuree
2 eetlepels recaitro ( kant en klaar te koop in latijns Amerikaanse winkels)- zie foto -
Olie om te frituren. (canola-olie werkt goed)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereid het yuca-deeg:
-Schil de verse yuca met een dunschiller en snijd in stukken van 7 cm. Bevroren yuca wordt meestal geschild verkocht en in stukjes van 7 cm gesneden.
-Kook in een grote pan voldoende water om de yuca te bedekken. Kook ongeveer 15-20 minuten. Als de yuca gaar is, breng je hem over naar een grote kom.
-Splits de yuca-stukken doormidden en verwijder de vezelige draden die in het midden lopen. Gooi de draden weg.
-Begin met het pureren van de yuca met een aardappelstamper.
-Voeg zout en boter toe en 6 cl van het gereserveerde kookwater
-Meng het ei erdoor.
-Voeg vervolgens de bloem toe en blijf mixen tot je een glad deeg hebt.
-Laat het deeg in de kom en dek af met een theedoek tot het klaar is voor gebruik.
Bereid de vleesvulling:
-Meng in een kleine kom alle kruiden: zout, paprika, komijn, chilipoeder, adobo en piment.
-Fruit in een koekenpan op middelhoog vuur de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg het vlees, de kruiden toe en bruin. Roer de tomaat, tomatenpuree en recaito erdoor. Goed mengen.
-Als al het vlees volledig bruin is en de tomaten heel zacht zijn, haal dan van het vuur en laat afkoelen.
Bereid de beignets - carimañolas:
-Wanneer het deeg koel genoeg is om te hanteren, knijp een stuk af en rol het in een balletje
Druk plat op de palm van je hand en plaats een kleine hoeveelheid vulling in het midden. Sluit omhoog en vorm in de vorm van een torpedo.
-Klaar voor gebruik op een plastic snijplank. Tip: Ze zullen de neiging hebben om aan een houten snijplank te kleven, dus gebruik plastic of een keramische pan.
Bak in 180°C olie tot ze goudbruin zijn.
werken met de Airfryer :
-Bestrijk ze elk aan alle kanten met canola-olie en plaats ze in de mand van de heteluchtfriteuse.
-Zet je heteluchtfriteuse 25 minuten op 180°C en draai ze halverwege de kooktijd om. Airfry aan alle kanten goudbruin.

Bron

pinterest - chef = Analida

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten