Cassava (Yuca)

  • Braziliaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Cassava (Yuca)

    Cassava (Yuca)

    Cassava (Yuca)

De cassave wortel gebruikt men in de Braziliaanse keuken als vervanger van aardappelen of chips . 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
450 g cassavewortel (Yuca)geschild, ontdooid en in stukjes gesneden
1 eetlepel zout
Genoeg water om de cassave onder te dompelen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Schil de wortel goed en verwijder de buitenste laag.
-Het is het beste om een mes te gebruiken in plaats van een dunschiller omdat de buitenste laag hard is. Ik koop het het liefst geschild en ingevroren omdat het meestal niet geweekt hoeft te worden. Ontdooi het in dit geval een nacht in de koelkast.
-Snijd het in kleine stukjes.
-Bedek het met voldoende water en laat het minimaal 4 dagen in de koelkast staan, waarbij je het water elke dag ververst.
-Voeg zout toe aan voldoende water in een pan en kook de cassavewortel ongeveer 15-20 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. De kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukjes.
-Wacht tot de wortel zacht is en gooi dan het water weg waarin je het gekookt hebt.
-Verwijder de houtachtige vezel in het midden en serveer met boter als je wilt.

Bron

pinterest - chef = Denise Browing

Serveertip

-Laat de gekookte cassave volledig afkoelen en bewaar hem in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 3 dagen, of ingevroren tot een maand.
-Verwarm, afgedekt, in de magnetron tot het heet is. U kunt een klein beetje water aan de kom toevoegen om deze vochtig te houden en deze voor het eten afgieten.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten