Peer met walnotencrème

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Peer met walnotencrème

    Peer met walnotencrème

    Peer met walnotencrème

  • Peer met walnotencrème

    Peer met walnotencrème

    Peer met walnotencrème

  • Peer met walnotencrème

    Peer met walnotencrème

    Peer met walnotencrème

Je weet niet wat je proeft !

Een simpel en snel gemaakt voorgerechtje,  dat ook nog als een hartig dessert, tussengerecht of amuse geserveerd kan worden. Klaar in 10 minuten en slechts 130 kcal. Bovendien is de peer een seizoensvrucht in de maand  november. Wij hebben ervan gesmuld. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 stevige peer geschild en gehalveerd
citroensap
15 gram walnoten klein gehakt
4 sprietjes bieslook gewassen en klein geknipt
30 gram zuivelspread light ( roomkaas)
peper uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Dunschiller , schaar , mes

Bereidingswijze

Verwijder het klokhuis van de peer en druppel er tegen het verkleuren wat citroensap over.

Meng de walnoten met , bieslook door de zuivelspread en breng op smaak met peper. Vul de holtes van de peer ermee. Leg op bordjes en serveer.


Bron

Voedingscentrum eigen tekst en foto's

Serveertip

Snij de geschilde peer in kleine blokjes en verdubbel de zuivelspread, bieslook en walnoten. Werk alles voorzichtig door elkaar en serveer op een amuselepel of in kleine glaasjes en je hebt in no time een fantastische amuse.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten