Miso Boter Uien

  • Amerikaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Miso Boter Uien

    Miso Boter Uien

    Miso Boter Uien

Wie wist dat uien zo overheerlijk konden zijn?  Serveer deze gekarameliseerde  uien met gebraden kip of met gegrild brood, aardappelpuree of rijst.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
6 tot 8 kleine uien of 8 zeer grote sjalotten
7 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
65 g witte of andere misopasta
1 liter warm water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 240°C.
-Halveer de uien of sjalotten in de lengte, gooi de papierachtige schil weg, evenals de laag eronder als deze taai of droog is. Snijd de bovenkanten en een beetje van de onderkant af (niet te veel - je wilt ervoor zorgen dat de uienhelften aan de basis bij elkaar blijven).
-Klop in een middelgrote kom de gesmolten boter, miso en warm water door elkaar tot ze volledig zijn opgenomen.
-Plaats de uienhelften, met de snijkant naar beneden en op afstand van elkaar, in een hoge ovenschaal of pan en giet het miso-water erin. Dek goed af met aluminiumfolie en bak 35 minuten, verwijder dan de folie en draai de uien om zodat ze met de snijkant naar boven liggen (zorg ervoor dat ze intact blijven).
- Bedruip de uien heel goed en zet ze dan terug in de oven, onafgedekt, gedurende nog eens 45 tot 50 minuten, bedruip elke 10 minuten, tot de uien heel zacht zijn, diep bruin aan de bovenkant en de saus is gereduceerd tot een jus consistentie.

-Leg de uien voorzichtig op een schaal, giet de saus erover en eromheen en serveer meteen.

Bron

pinterest - chef = Yotam Ottolenghi

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten