CURRY CHEE CHEONG FUN

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • CURRY CHEE CHEONG FUN

    CURRY CHEE CHEONG FUN

    CURRY CHEE CHEONG FUN

  • CURRY CHEE CHEONG FUN

    CURRY CHEE CHEONG FUN

    CURRY CHEE CHEONG FUN

  • CURRY CHEE CHEONG FUN

    CURRY CHEE CHEONG FUN

    CURRY CHEE CHEONG FUN

  • CURRY CHEE CHEONG FUN

    CURRY CHEE CHEONG FUN

    CURRY CHEE CHEONG FUN

Deze Curry Chee Cheong Fun (咖哩猪肠粉, Gālí zhū cháng fěn) is een van die nostalgische gerechten uit Maleisië. Het is een eenvoudig rijstnoedelgerecht waar de Maleisiërs naar  uitkijken als ontbijt. Dit recept is vegan, makkelijk te maken en glutenvrij, kan ook als hoofdgerecht worden gegeven 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
120g rijstmeel
40g tapiocazetmeel of zoete aardappelzetmeel
een snufje zout
315 g
olie
Kerrie :
3 eetlepels huisgemaakte sambal (rode chilipasta)
40 cl groentebouillon of water*
125 ml kokosmelk
olie om te koken
zout naar smaak
Andere ingrediënten :
gefrituurde sjalotten
Sesam zaden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Meng het rijstmeel, het tapiocazetmeel en een snufje zout in een grote kom.
Giet er geleidelijk het water bij en klop continu totdat er geen klontjes meer verschijnen. Het mengsel moet een dun beslag zijn.
de rijstnoedels te koken :
-Zet een grote wok of braadpan klaar die groot genoeg is om goed in de dampende pan of het dampende bord te passen. Vul de pan met water en breng het aan de kook.
-Vet de bodem van de pan of het bord in en voeg ongeveer 80 g beslag toe. Roer het beslag boven de stoom.(zie boven foto 1-2-3)
-Breng de cakevorm met het beslag over en laat deze op het kokende water drijven. Kantel de cakevorm een ​​beetje zodat het beslag de hele pan bedekt.
-Doe een deksel erop en stoom 2 minuten op hoog vuur of tot de rijstnoedel helemaal gaar is.
-Leg de gekookte noedels als ze klaar zijn op een koudwaterbad en bestrijk de bovenkant van de noedels met olie.
-Gebruik een spatel om de cakevorm te draaien om de noedels los te maken. Snijd in de gewenste dikte en til het op.
-Zet opzij tot gebruik of bewaar in een luchtdichte verpakking en zet in de koelkast.
de curry :
-Fruit de sambal in een verwarmde antiaanbaklaag met een scheutje olie om de pasta los te maken.
-Voeg de groentebouillon of het water toe en breng het mengsel aan de kook.
-Proef en breng op smaak, roer dan langzaam door de kokosmelk.
-Laat het mengsel sudderen tot het iets ingedikt is.
Hoe te serveren?
-Doe de gesneden/gerolde rijstnoedels in een kom.
-Schep de warme curry erover en garneer met gebakken sjalotten en geroosterde sesamzaadjes.

Serveer onmiddellijk.

Bron

Woon Heng

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten