Libanese Knoflooksaus

  • Afrikaans, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Libanese Knoflooksaus

    Libanese Knoflooksaus

    Libanese Knoflooksaus

Libanese Knoflooksaus is een romige saus op basis van knoflook die perfect is om te serveren bij flatbread of pitabroodjes uit het Midden-Oosten en/of verse groenten.Ook lekker is Libanese knoflooksaus in een kom met pita erbij. 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
150 g gepelde knoflookteentjes
1 theelepel zout
48 cl plantaardige olie
4 eetlepels vers geperst citroensap
4 eetlepels ijswater
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine

Bereidingswijze

-Voeg de knoflook en het zout toe aan een keukenmachine en verwerk tot de knoflook een pasta vormt, stop zo nodig om langs de zijkanten te schrapen.
-Druppel, terwijl de motor draait, de olie in de knoflook, te beginnen met slechts een paar druppels per keer. Blijf in de olie druppelen tot de eerste 6 cl olie is toegevoegd, en voeg het dan toe in een zeer langzame motregen.
-Zodra de helft van de olie is opgenomen, terwijl de motor nog draait, voeg je langzaam het citroensap toe.
-Voeg, terwijl de motor draait, de resterende olie toe in een langzame, gestage stroom en stop zo nodig om langs de zijkanten te schrapen. Het proces van het opnemen van de olie en het citroensap duurt ongeveer 20 minuten. -Het moet langzaam gebeuren, zodat het mengsel goed emulgeert.
-Sprenkel het ijswater in de bovenkant terwijl de motor draait. Het mengsel zal een beetje gladder worden en moet erg romig zijn. Breng over naar een kom.
-Druppel er eventueel olijfolie overheen.

Bron

pinterest

Serveertip

Bewaar Libanese Knoflooksaus maximaal 1 maand in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten