Paddenstoelen stoofpotje met peen.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Paddenstoelen stoofpotje met peen.

    Paddenstoelen stoofpotje met peen.

    Paddenstoelen stoofpotje met peen.

  • Paddenstoelen stoofpotje met peen.

    Paddenstoelen stoofpotje met peen.

    Paddenstoelen stoofpotje met peen.

  • Paddenstoelen stoofpotje met peen.

    Paddenstoelen stoofpotje met peen.

    Paddenstoelen stoofpotje met peen.

  • Paddenstoelen stoofpotje met peen.

    Paddenstoelen stoofpotje met peen.

    Paddenstoelen stoofpotje met peen.

  • Paddenstoelen stoofpotje met peen.

    Paddenstoelen stoofpotje met peen.

    Paddenstoelen stoofpotje met peen.

  • Paddenstoelen stoofpotje met peen.

    Paddenstoelen stoofpotje met peen.

    Paddenstoelen stoofpotje met peen.

  • Paddenstoelen stoofpotje met peen.

    Paddenstoelen stoofpotje met peen.

    Paddenstoelen stoofpotje met peen.

Wat een heerlijk stoofje !. Zó lekker kan iets vegetarisch zijn. Ik  had nog circa 75 gram  gerookte spekjes liggen. Deze heb ik in een droge koekenpan krokant gebakken en over de portie van mijn man gestrooid. Bovendien heb ik een scheutje worcestershiresauce voor een beetje pit aan het stoofje toegevoegd. Voor herhaling vatbaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook fijn gehakt
500 gr paddenstoelenmix schoon in stukken
200 gr winterpeen in dunne plakjes geschaafd.
35 gr tomatenpuree( heel blikje)
20 gr bloem
200 ml groentebouillon
1 laurierblaadje
3 takjes tijm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Verhit een scheutje zonnebloem olie ( of olie naar keuze ) in een pan en fruit de ui en de knoflook zachtjes enkele minuten.
Voeg vervolgens de peen en de paddenstoelen toe en laat deze circa 5 minuten meebakken. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.

Voeg de bloem toe en laat deze mee garen. Blus het geheel met de groentebouillon en voeg het laurierblad en de takjes tijm toe. Laat het stoofje op een zacht vuurtje circa 30 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder vlak voor serveren het laurierblad en de takjes tijm.

Serveer met rijst, puree of krieltjes. Wil je met krieltjes serveren, dan kun je deze gelijk met de laurier en tijm in de pan doen.


Bron

Project Gezond Eigen tekst foto's en een kleine aanpassing

Serveertip


Serveer met rijst, puree of krieltjes. Wil je met krieltjes serveren, dan kun je deze gelijk met de laurier en tijm in de pan doen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten