Botfilets op zijn Amerikaans

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Botfilets op zijn Amerikaans

    Botfilets op zijn Amerikaans

    Botfilets op zijn Amerikaans

Deze Spinazie Gevulde Botfilets  zijn een heerlijke mix van lekkere witvis en romige spinazievulling Dit eenvoudige recept is vol van smaak en zeer veelzijdig.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 botfilets
½ theelepel. Old Bay Kruiden of naar smaak (kant en klaar te koop of zelf maken zie Smulweb)
1 eetl. olijfolie
Voor de vulling :
90 g roomkaas
100 g mozzarella kaas
100 g fetakaas
90 g babyspinazie, grof gehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe de roomkaas, mozzarella, feta en gehakte babyspinazie in een grote mengkom. Meng de spinazie en de kazen met je handen tot ze goed gemengd zijn (het moet eruitzien als een dikke pasta). Opzij zetten.
-Leg de botfilets op een groot bord. Strooi de gewenste hoeveelheid Old Bay Seasoning op elke filet.
-Verdeel de vulling in 6 gelijke porties. Werk een voor een, vorm het deel van de vulling in een eivorm en plaats het dicht bij de staart van de vis. Rol vervolgens elke filet, beginnend bij de staart, in jelly-roll-stijl en leg deze met de naad naar beneden op de ovenschaal.
-Strooi er nog wat Old Bay-kruiden over en smeer met een kwastje wat olijfolie over de filets.
-Bak ongeveer 20 minuten op 180°C , tot de vis gaar is.

Bron

pinterest - chef = Tania

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten