Zomerse bbg paprika's

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 60-120 min.

Heerlijk gerecht op de bbg  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 paprika's
500 gram rundergehakt
6 lente ui
2 tl gehakt kruiden
2 eieren
4 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels fijngehakte peterselie, salie, oregano, en rozemarijn.
4 eetlepels amandelen
Paar takjes peterselie voor de garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bbq
Cederhouten plank

Bereidingswijze

Verwarm de bbq voor op 180 graden.

Week de plank minimaal een half uur in water.

Klop de eieren los , hak de verse kruiden fijn en snij de lenteui n ringetjes.
Doe het rundergehakt ,lenteui, gehakt kruiden, de eieren, pijnboompitten, fijngehakte kruiden , het amandelen en zout naar smaak in een kom en kneed goed door elkaar

Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
Vul de gehalveerde paprika's met het gehakt mengsel en leg ze op de plank.

Leg de plank met de paprika's op de indirecte gedeelte van de bbg en sluit de bbg.

Na 45 min zijn ze klaar.
Garneer de paprika's met de takjes peterselie.

Bron

Keurslager

Serveertip

Vul ook een courgette op deze manier ook lekker

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pejejaru avatar
pejejaru

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten