Zomerse bbg paprika's
- Nederlands, Bijgerecht
- 60-120 min.
Heerlijk gerecht op de bbg
Ingrediënten 4 personen
4 paprika's500 gram rundergehakt
6 lente ui
2 tl gehakt kruiden
2 eieren
4 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels fijngehakte peterselie, salie, oregano, en rozemarijn.
4 eetlepels amandelen
Paar takjes peterselie voor de garnering
Benodigdheden
BbqCederhouten plank
Bereidingswijze
Verwarm de bbq voor op 180 graden.
Week de plank minimaal een half uur in water.
Klop de eieren los , hak de verse kruiden fijn en snij de lenteui n ringetjes.
Doe het rundergehakt ,lenteui, gehakt kruiden, de eieren, pijnboompitten, fijngehakte kruiden , het amandelen en zout naar smaak in een kom en kneed goed door elkaar
Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
Vul de gehalveerde paprika's met het gehakt mengsel en leg ze op de plank.
Leg de plank met de paprika's op de indirecte gedeelte van de bbg en sluit de bbg.
Na 45 min zijn ze klaar.
Garneer de paprika's met de takjes peterselie.
Bron
Keurslager
Serveertip
Vul ook een courgette op deze manier ook lekker