Verrukkelijk Vispannetje Uit De Oven...
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een verrukkelijk en snel pannetje met vis uit de oven. Kabeljauwhaas, ui, knoflook, peen en prei. Lekker gestoofd in room met wijn, aardappelen erop en een krokante laag van kaas en paneermeel. Smullen !Helaas ben ik niet in het bezit van een oven bestendige pan. Vandaar, dat ik de gesmoorde groente heb moeten overdoen in een ovenschaal. Zie *** Geen probleem , scheelt uiteraard wel afwas.... Toch maar eens op een verlanglijstje zetten :)
Ingrediënten 2 personen
150 gram winterpeen in hele kleine blokjes150 gram prei heel dun gesneden
1 flinke ui gesnipperd
1 teen knoflook uit de pers
3 el droge witte wijn
250 gram kabeljauwhaas in stukken bestrooid met peper en zout
125 ml kookroom
3 el paneermeel
olijfolie
peper uit de molen
zout naar smaak
50 gram geraspte cheddar ( of kaas naar keuze)
250 gram vastkokende aardappelen voorgekookt in plakjes gesneden
Benodigdheden
ovenbestendige pan,( of ovenschaal), snijplank en mesBereidingswijze
Verwarm in een grote pan wat olijfolie en fruit de ui en de knoflook enkele minuten. Voeg de prei en de peen toe en bak dit geheel voor circa 15 minuten met af en toe roeren op een zacht vuurtje. Proef de gaarheid van de peen.
Haal de pan van het vuur. ***
Leg de stukken vis op de groente. Roer de room met de wijn door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Schenk deze saus over de vis. Bedek het geheel met plakjes aardappel. Bestrooi met kaas en paneermeel en besprenkel met olijfolie.
Zet de pan in voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Garneer met wat gesnipperde bladpeterselie en ….. geniet ervan !
*** Wrijf een ovenschaal dun in met olie en leg er de groente uit de pan in.
Ga verder zoals hierboven beschreven is.
Bron
Iets aangepast gerecht van Bonapetit eigen tekst en foto's
Serveertip
Kies voor stevige vis. Kabeljauw, of zalm. ( tilapia)