Tapenade

  • Frans, Bijgerecht
  • 10-20 min.

Tapenade is afgeleid van het Provençaalse 'tapeno' (kappertjes). Hij is prima in gerechten en sauzen. Op geroosterd brood is het een heerlijk hapje en u kunt er groenten mee opvullen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
200 g zwarte olijven , ontpit
50 g gespoelde kappertjes
2 teentjes knoflook
4 gespoelde , gezouten ansjovisfilets
1 dl olijfolie
Provençaalse kruiden
peper en zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenrobot of blender - glazen pot met deksel

Bereidingswijze

Doe de olijven , kappertjes , knoflook , ansjovis en kruiden in een keukenrobot of blender. Druppel tijdens het mixen de olijfolie in.
Bewaar koel in een afgesloten pot.

Bron

Proeven , het lekkerste tijdschrift van bij ons

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten