Kari Ajam ( Indische Kip Kerrie) .

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Kari Ajam  ( Indische Kip Kerrie) .

    Kari Ajam ( Indische Kip Kerrie) .

    Kari Ajam ( Indische Kip Kerrie) .

  • Kari Ajam  ( Indische Kip Kerrie) .

    Kari Ajam ( Indische Kip Kerrie) .

    Kari Ajam ( Indische Kip Kerrie) .

  • Kari Ajam  ( Indische Kip Kerrie) .

    Kari Ajam ( Indische Kip Kerrie) .

    Kari Ajam ( Indische Kip Kerrie) .

  • Kari Ajam  ( Indische Kip Kerrie) .

    Kari Ajam ( Indische Kip Kerrie) .

    Kari Ajam ( Indische Kip Kerrie) .

  • Kari Ajam  ( Indische Kip Kerrie) .

    Kari Ajam ( Indische Kip Kerrie) .

    Kari Ajam ( Indische Kip Kerrie) .

  • Kari Ajam  ( Indische Kip Kerrie) .

    Kari Ajam ( Indische Kip Kerrie) .

    Kari Ajam ( Indische Kip Kerrie) .

  • Kari Ajam  ( Indische Kip Kerrie) .

    Kari Ajam ( Indische Kip Kerrie) .

    Kari Ajam ( Indische Kip Kerrie) .

   Kari Ajam of Ayam is een Indische Kip Kerrie. Lekker met rijst en sperzieboontjes . En met een verfrissend zuurtje van atjar of augurkjes. Je kunt deze Indische kip kerrie zo pittig maken als je zelf wilt. Gewoon wat meer sambal en/of rood pepertje met zaadjes toevoegen.De kerriesaus dikt nogal in. Verdun daarom de saus met wat kookwater van de sperzieboontjes tot de juiste dikte.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people




VOOR DE BOEMBOE






250 gram kipfilet of kippendij in stukjes
1 pakje kokosmelk van 200 ml

1 blokje kippenbouillon ( minder zout)
peper uit de molen naar smaak
eventueel een snufje zout
1 tl basterdsuiker
3 kaffir limoenblaadjes ( djeroek poeroet )
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok, snijplank, mes , staafmixer, pannen

Bereidingswijze

Maal met een staafmixer alle ingrediënten voor de boemboe tot een smeuïge substantie.

Verhit een hapjespan of wok en fruit de boemboe eventjes aan. Voeg vervolgens de djeroek poeroet blaadjes toe. Dan de kip en bak deze al roerend mee. Voeg de basterdsuiker en de kokosmelk toe. Roer even alles goed door en laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen , totdat de kip gaar is. Breng op smaak met peper uit de molen en eventueel een snufje zout. Kook ondertussen de rijst . Kook de sperzieboontjes in water met de rest van het kippenbouillonblokje gaar. Giet de boontjes af , maar vang wat kookvocht op. Verdun de saus met iets van van kookvocht tot de juiste dikte. Vis voor serveren de limoenblaadjes uit de kip kerriestoof.

Serveer met de boontjes rijst en een lekker zuurtje van atjar of augurk.

Bron

Aangepast recept van Indische Gerechten eigen tekst en foto's

Serveertip

Djeroek poeroet of kaffir limoen blaadjes kun je vervangen door 1 tl geraspte limoenschil per blaadje toe te voegen. Enkele stukjes limoenschil kan ook.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten