Mandarijnentaart met speculaasbodem zonder bakken

  • Duits, Banket
  • 20-30 min.
  • Mandarijnentaart met speculaasbodem zonder bakken

    Mandarijnentaart met speculaasbodem zonder bakken

    Mandarijnentaart met speculaasbodem zonder bakken

Mandarijnentaart uit de koelkast. Dus hier hoeft geen oven aan te pas te komen.Ik heb mandarijnen uit een blik gebruikt. De bodem is van verkruimelde speculaasjes met gesmolten boter en de vulling is een combinatie van kwark, mascarpone en slagroom.
Het originele recept genaamd "Adventstorte mit Orangen"komt uit het boek "Weihnachtsbacken von A-Z"Dr. Oetker. Ik heb dit recept due aangepast.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Bodem::
200 gram speculaas
100 gram (room)boter
Vulling:
200 ml gekoelde slagroom
6 blaadjes witte gelatine
250 gram mascarpone
500 gram magere kwark
2 eetlepels vloeibare honing
1 zakje vanillesuiker
2 afgestreken theelepels kaneel
75 gram suiker
Bovenlaag:
2 kleine bokjes mandarijnen (plm. 300 gram inhoud)
1 1/2 zakje taartgeleipoeder
3 eetlepels suiker
5 eetlepels cointrau (optioneel)
water
sinaasappelsap
witte chocolade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer
diepvrieszak
kleine pan
springvormrand van 26 cm doorsnede
deegroller

Bereidingswijze

Bodem:
Springvormrand op een platte schaal zetten. (Eventueel een vel bakpapier erop leggen).
Speculaasjes in een diepvrieszak doen en goed sluiten. Met een deegroller de speculaasjes goed verkruimelen.
Boter smelten. Verkruimelde speculaas mengen met de gesmolten boter en verdelen in de springvormrand. Goed aandrukken met een lepel. Bodem in de koelkast zetten.
Vulling:
Slagroom stijf kloppen.
Mascarpone met kwark, honing, vanillesuiker, kaneel en suiker door elkaar mixen.
Gelatine in koud water weken.Geletine licht uitknijpen en in een kleine pan - onder goed roeren - licht verwarmen tot de gelatine helemaal gesmolten is.
De gesmolten gelatine eerst mengen met een paar eetlepels van de kwarkmassa en dan alles door de overige kwarkmassa mengen. Ik doe dit met de mixer.
De stijfgeklopte slagroom voorzichtig door de kwarkmassa spatelen.
De vulling verdelen over de speculaasbodem. Mooi glad strijken.
Taart minimaal 2 uur in de koelkast laten opstijven.
Bovenlaag:
Mandarijnen uitlekken. Sap opvangen.
Mandarijnenpartjes over de vulling verdelen.
Taartgelei volgens de gebruiksaanwijzing op het zakje met de aangegeven hoeveelheid vloeistof (mandarijnensap, sinaasappelsap en cointreau) en de suiker aan de kook brengen en over de mandarijnen op de taart verdelen. Af laten koelen. (In het recept stonden 2 zakjes taartgeleipoeder vermeld. Ik hield daar veel van over, dus 1 1/2 zakje is voldoende).
Witte chocolade schaven en de taart ermee versieren. Zie foto.



.

Serveertip

In plaats van mandarijnen zijn kersen ook lekker op deze taart.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten