Knoflookboter Steak en Sint-jakobsschelpen

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Knoflookboter Steak en Sint-jakobsschelpen

    Knoflookboter Steak en Sint-jakobsschelpen

    Knoflookboter Steak en Sint-jakobsschelpen

Makkelijk en feestelijk 'Surf & Turf' gerecht . Gebruik ossenhaas, entrecote of filet mignon als je zin hebt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
2 ossenhaasfilets (elk ongeveer 200 g)
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
3 eetlepels ongezouten boter
8-10 grote sint-jakobsvruchten zonder koraal

VOOR DE KNOFLOOKBOTERSAUS :

3 teentjes knoflook, fijngehakt
6 eetlepels ongezouten boter, in blokjes
2 eetlepels gehakte verse peterselieblaadjes
2 eetlepels gehakte verse bieslook
1 eetlepel vers geperst citroensap
2 theelepels citroenschil
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur gedurende 8-10 minuten.
-Dep beide kanten van de steak droog met keukenpapier; breng op smaak met peper en zout.
-smelt 2 eetlepels boter. Leg de steaks in het midden van de pan en bakk tot een donkere korst is gevormd, ongeveer 4-6 minuten. Gebruik een tang, draai om en bak nog eens 3-4 minuten, of tot de gewenste gaarheid; opzij zetten, losjes afgedekt.
-Terwijl de biefstuk rust, veegt u de koekenpan schoon en smelt u de resterende 1 eetlepel boter.
-spoel de sint-jakobsschelpen af met koud water en dep ze goed droog.
-Kruid de sint-jakobsschelpen naar smaak met peper en zout. Werk in porties, voeg sint-jakobsschelpen toe aan de koekenpan in een enkele laag en kook, eenmaal omdraaiend, tot ze goudbruin en doorschijnend zijn in het midden, ongeveer 2-3 minuten per kant. Zet opzij en houd warm.

-Zet het vuur laag om de knoflookbotersaus te maken; voeg knoflook toe en kook, onder regelmatig roeren, tot het geurig is, ongeveer 1 minuut. Roer de boter, peterselie, bieslook, citroensap en citroenschil erdoor; breng op smaak met peper en zout.

Serveer biefstuk en sint-jakobsschelpen direct met knoflookbotersaus.

Bron

pinterest - Damn delicious-

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten