Beursjes met zeevruchten

  • Aziatisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.

Dit recept is lekker licht en het is absoluut geen ingewikkelde en moeilijke bereiding. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
200 g krabvlees
12 grote gamba's , schalen , koppen en darmen verwijderen
100 g taugé
2 lente uitjes , fijngesnipperd
2 el limoensap
1 el sojasaus
4 el verse gehakte koriander
12 rijstvelletjes
12 sprietjes bieslook

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpot , vochtige theedoek , glazenschotel , stoommandje

Bereidingswijze

Verkruimel de krab en snij de gamba's in de lengte doormidden.
Blancheer de taugé 1 minuut in licht gezouten kokend water en laat ze goed uitlekken.
Vermeng de taugé met de krab , de gamba's , de lente-uitjes , de koriander , het limoensap en de sojasaus.
Laat de rijstvelletjes 2 à 3 minuten weken in ruim koud water in een glazen kom zodat ze zacht en bewerkelijk worden. Leg ze plat op een vochtige theedoek zodat de rijstvelletjes niet meteen opdrogen.
Verdeel de farce over de rijstvelletjes. Schep de vulling mooi in het midden , vouw dan de velletjes voorzichtig toe tot een beursje en bind ze toe met een sprietje bieslook.
Leg bakpapier op de bodem van het stoommandje en schik er de beursjes op. Zet het stoommandje boven op een kookpot met kokend water en laat gedurende 3 à 4 minuten onder deksel stomen.
Serveer dit direct op met dumplingssaus naar keuze.

Serveertip

Als je geen stoommandje hebt kan je ook een metalen vergiet gebruiken dat net op een kookpot past.
Blancheer de sprietjes bieslook eerst gedurende één minuut , dan kan je ze makkelijker de beursjes knopen. Laat ze na het blancheren wel eerst schrikken in goed koud water.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten