Pittige kipcurry tikka masala

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Pittige kipcurry tikka masala

    Pittige kipcurry tikka masala

    Pittige kipcurry tikka masala

  • Pittige kipcurry tikka masala

    Pittige kipcurry tikka masala

    Pittige kipcurry tikka masala

Een beetje aangepast recept van  gerecht  van TV-kok Reza Bakhtali.Reza schrijft bij haar recept dat dit gerecht niet uit India komt, maar door de Indiase koks in Groot-Brittannië beroemd is geworden. Er gaan veel kruiden en specerijen in, maar de bereiding zelf, zoals wel vaker geldt in de Indiase keuken, is niet zo ingewikkeld en heel erg lekker.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels arachideolie
350 gram kippendij in kleine stukjes
1 middelgrote, gesnipperd
4 tenen knoflook, gesnipperd
2 tl gemalen komijn (djinten)
1 tl gemalen gember (djahé)
½ tl cayennepeper
½ tl kaneel,
½ tl kerriepoeder
Mespunt kurkuma
2 tl paprikapoeder
1 blikje tomatenpolpa of passata
200 ml kokosmelk
½ el vloeibare honing of suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan

Bereidingswijze

Verhit de olie in een hapjespan pan en bak hierin de kipstukjes rondom bruin.
Kruid de kipstukjes met peper en zout. Voeg de gesnipperde ui hieraan toe en bak even mee tot glazig. Voeg de knoflook toe, bak een minuut mee.
Meng de kruiden (komijn, gember, cayenne, kaneel, kerriepoeder, kurkuma en paprikapoeder door elkaar en voeg dit bij de kip in de hapjespan. Laat de kruiden plm. 2 minuten meebakken, Roer de tomatensaus (polpa of passata) erdoor.
Breng aan de kook en laat de saus plm.10 minuten pruttelen.
Meng de kokosmelk en de honing of suiker erdoor.
Breng nogmaals aan de kook en laat de curry nog plm. 15 minuten sudderen. De saus moet zijn ingedikt en de kip gaar.

Bron

https://www.telegraaf.nl/lifestyle/2141954528/recept-van-de-dag-chicken-tikka-masala-met-basamati-rijst

Serveertip

Heerlijk met basmatirijst en bijvoorbeeld sperziebonen.
Het originele recept (zonder mijn aanpassingen) vind je op :
https://www.telegraaf.nl/lifestyle/2141954528/recept-van-de-dag-chicken-tikka-masala-met-basamati-rijst

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten