Macaroni met ham, spitskool, tomaat en doperwtjes
- Nederlands, Ovenschotel
- 10-20 min.
Ouderwetse elleboogjesmacaroni gevuld met hamblokjes en veel groenten. Een goedkope en gezonde maaltijd.
Ingrediënten 4 personen
300 gram elleboogjesmacaroni1 flinke ui, gesnipperd
250 gram gesneden spitskool
1 kleine prei, in kleine halve ringen
1 vleestomaat, ontveld zonder pitjes, in kleine stukjes
3 gedroogde tomaatjes (op olie, uitgelekt en in kleine stukjes)
200 gram doperwtjes uit de diepvries
100 gram geraspte belegen kaas
200 gram gekookte ham in blokjes
2 eetlepels olijfolie
Peper, zout, nootmuskaat
2 eetlepels pittige chilisaus
Benodigdheden
hapjespanovenschaal
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven-en onder-warmte.
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op het pak in water met zout. Laat de macaroni goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui glazig.
Voeg de spitskool en de prei hieraan toe en bak dit plm.5 tot 7 minuten tot de spitskool beetgaar is. Kruid met wat nootmuskaat, peper en zout. Voeg de diepvrieserwtjes eraan toe en laat ze een paar minuten mee garen. Roer de stukjes tomaat erdoor.
Meng de macaroni met de groenten, ham, chilisaus en 2/3 van de geraspte kaas..
Doe de macaroni in de ovenschaal en strooi het restant van de geraspte kaas erover.
Zet de schaal pl. 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de macaroi een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Serveertip
Lekker met een salade.