Witte bonen maaltijdsoep met groenten, pasta en worstjes
- Italiaans, Soep
- 20-30 min.
Als ik witte bonen in tomatensaus gebruik spoel in de bonen meestal af.Ik ben niet zo dol op de bijgevoegde saus en de smaak zit toch in de witte bonen. Maar voor deze soep heb ik de hele inhoud van het blikje gebruikt.Veel groenten toegevoegd en op het laatst wat macaroni goegevoegd. Nog nooit eerder gedaan maar hetsmaakte erg goed. Eem heerlijke maaltijdsoep die ik kan aanbevelen. De soep is vegetarisch. Vleesliefhebbers maak je blij met een worstje.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 pot of blikje witte bonen in tomatensaus (plm. 400 ml)1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 winterpeen, geschild, in kleine blokjes
1/4 knolselderij, geschild, in kleine blokjes
1 dunne prei, kleingesneden
1 flinke eetlepel tomatenpuree
½ liter groente- of kippenbouillon (of meer naar smaak)
1 laurierbladje
2 theelepels gedroogde tijm
1 theelepel paprikapoeder
Mespunt chilivlokken
1 theelepel suiker of honing (verhoogt de smaak)
Worstjes naar smaak
50 gram elleboogjes macaroni
Vers geraspte Parmezaanse kaas
Benodigdheden
grote panBereidingswijze
Olie verhitten in een grote pan.
Hierin ui en knoflook glazig bakken.
Winterpeen, knolselderij en prei hierin al omscheppend 3 minuten meebakken.
Bak het tomatenpuree ook even mee.
Voeg de bouillon hieraan toe, samen met het laurierblaadje, de oregano, tijm, suiker of honing, paprikapoeder en chilivlokken.
Doe het blikje witte bonen in tomatensaus erbij en breng alles aan de kook.
Laat de soep minimaal 30 minuten zachtjes koken.
Voeg de laatste 10minuten de elleboogjes macaroni en de laatste 5 minuten de worstjes hieraan toe. (alle soorten kunnen).
Lekkere maaltijdsoep met wat gerapte Parmezaanse kaas.
Serveertip
De volgende keer dat ik de soep maak bak ik de worstjes vooraf,