Stracotto uit de slowcooker (rundvleesstoofpot uit Toscane)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Stracotto uit de slowcooker (rundvleesstoofpot uit Toscane)

    Stracotto uit de slowcooker (rundvleesstoofpot uit Toscane)

    Stracotto uit de slowcooker (rundvleesstoofpot uit Toscane)

Zonder aanbraden weer zo'n lekkere Itaiaanse stoofpot, vol met heerlijke ingrediënten. Superzacht rundvlees in een heerlijke aromatische saus. Even alles stapelen in de slowcooker en met een boek op de bank wachten tot het vlees gaar is.  Wij hebben dit gegeten met aardappelpuree en sperziebonen maar met een stevige pastasoort is dit ook niet te versmaden. Parmezaanse kaas kun je er ook nog overheen doen, maar is niet nodig.
Dit recept is een combinatie van andere recepten van internet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram riblappen, in blokjes gesneden
Peper, zout
2 flinke eetlepels bloem
1 opgehoopte eetlepel paprikapoeder
½ theelepel chilivlokken
3 eetlepels olijfolie
100 gram plakjes ontbijtspek in kleinere stukjes gesneden
2 rode uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel gedroogde oregano
2 stengels bleekselderij, geschild in kleine blokjes
2 rode paprika's schoongemaakt in kleine stukjes
5 gedroogde tomaten (op olie, uitgelekt) in kleine stukjes
2 grote gedroogde laurierblaadjes
1 blikje tomatenpolpa (passata) liefst van Mutti )380 ml
250 ml vleesbouillon van tablet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
slowcooker

Bereidingswijze

Haal het vlees ruim 1 uur van te voren uit de koelkast.
Kruid het vlees met peper en zout.
Meng het bloem met het paprikapoeder en chilivlokken.
Haal het vlees door het bloemmengsel. Zorg dat al het vlees bedekt is.
Vet de bodem van de slowcooker in met de olijfolie.
Verdeel de plakjes spek over de bodem van de slowcooker.
Verdeel het gekruide en met bloem bestrooide vlees hierover.
Meng de ui, knoflook, paprika's, blokjes bleekselderij, gedroogde tomaten, tijm en oregano door elkaar en verdeel dit over het vlees. Leg de laurierblaadjes erop.
Meng de tomaten-polpa met de vleesbouillon en giet dit over de vlees/groentemassa.
Zet de slowcooker op low en laat het vlees minimaal 6 uur zachtjes stoven.
Roer dan de vleesmassa even goed door en laat de slowcooker nog plm. 2 uur haar werk doen.
Het vlees is dan heerlijk zacht en geurt je tegemoet.

Serveertip

Lekker met aardpp<><><>

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten