Citroen Siroop
- Nederlands, Saus/dressing
- 0-10 min.
Gisteren maakte ik dit eenvoudige taartje van Janneke Philippi citroen-kwarktaartje-met-pijnboompitten en dan hou je 3 citroenen zonder een complete schil over. Mooi, dat bij het recept van het taartje uit de krant een receptje stond om die citroenen tot een siroop te verwerken. Klaar in minder dan 10 minuten.Heerlijk in yoghurt, mousserende witte wijn of gebruik het in dressings.
Ingrediënten 10 personen
Sap van 3 citroenen circa 150 ml100 gram suiker
Benodigdheden
pan en spatel, gesteriliseerd potje of flesje.Bereidingswijze
Pers de 3 citroenen uit en verwarm het sap zachtjes met 100 gram suiker. Roer totdat alle suiker is opgelost. Schenk de siroop door een zeef in een gesteriliseerd potje of flesje en laat afkoelen. Bewaar de siroop buiten de koelkast op een koele plek . Heerlijk in yoghurt, mousserende witte wijn of gebruik het in dressings.
Bron
Streekkrant eigen tekst en foto's