Citroen Siroop

  • Nederlands, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Citroen Siroop

    Citroen Siroop

    Citroen Siroop

  • Citroen Siroop

    Citroen Siroop

    Citroen Siroop

  • Citroen Siroop

    Citroen Siroop

    Citroen Siroop

  • Citroen Siroop

    Citroen Siroop

    Citroen Siroop

Gisteren maakte ik dit eenvoudige taartje van Janneke Philippi  citroen-kwarktaartje-met-pijnboompitten en dan hou je 3 citroenen zonder een complete schil over. Mooi, dat bij het recept van het taartje uit de krant een receptje stond om die citroenen tot een siroop te verwerken. Klaar in minder dan 10 minuten.Heerlijk in yoghurt, mousserende witte wijn of gebruik het in dressings. 

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Sap van 3 citroenen circa 150 ml
100 gram suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan en spatel, gesteriliseerd potje of flesje.

Bereidingswijze


Pers de 3 citroenen uit en verwarm het sap zachtjes met 100 gram suiker. Roer totdat alle suiker is opgelost. Schenk de siroop door een zeef in een gesteriliseerd potje of flesje en laat afkoelen. Bewaar de siroop buiten de koelkast op een koele plek . Heerlijk in yoghurt, mousserende witte wijn of gebruik het in dressings.

Bron

Streekkrant eigen tekst en foto's

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten