Citroen – kwarktaartje met pijnboompitten

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Citroen –  kwarktaartje met pijnboompitten

    Citroen – kwarktaartje met pijnboompitten

    Citroen – kwarktaartje met pijnboompitten

  • Citroen –  kwarktaartje met pijnboompitten

    Citroen – kwarktaartje met pijnboompitten

    Citroen – kwarktaartje met pijnboompitten

  • Citroen –  kwarktaartje met pijnboompitten

    Citroen – kwarktaartje met pijnboompitten

    Citroen – kwarktaartje met pijnboompitten

  • Citroen –  kwarktaartje met pijnboompitten

    Citroen – kwarktaartje met pijnboompitten

    Citroen – kwarktaartje met pijnboompitten

  • Citroen –  kwarktaartje met pijnboompitten

    Citroen – kwarktaartje met pijnboompitten

    Citroen – kwarktaartje met pijnboompitten

  • Citroen –  kwarktaartje met pijnboompitten

    Citroen – kwarktaartje met pijnboompitten

    Citroen – kwarktaartje met pijnboompitten

Zoet bakken met citroen ! De appel is al jaren de meest populaire vrucht . De citroen staat zelfs niet in de top 10 van meest populaire vruchten. Toch is de citroen een favoriete vrucht , maar met name in de keuken. Een kneepje citroen haalt net als een snufje zout de smaak op.

En omdat je tussen de plakjes bladerdeeg een snufje kaneel strooit, geef je het deeg heel simpel een lekkere smaak. Ook kardemom, gemalen anijs en kruiden zoals tijm en rozemarijn zijn lekkere smaakmakers voor het deeg. ( de laatste 2  uiteraard voor hartige taarten). In de oven zwelt de taartvulling enorm en uit de oven zakt deze weer in en dat hoort ook zo. Het is een eenvoudig taartje , maar weer nét even anders door de pijnboompitten. Deze kun je overigens ook vervangen door amandelschaafsel of maanzaad. Geniet ervan !

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
4 plakjes roomboterbladerdeeg ontdooid
3 citroenen
1/3 tl kaneel
3 eieren
125 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
250 gram volle kwark
1 el pijnboompitten
poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom , taartvorm met een doorsnede van 20 cm, garde, rasp

Bereidingswijze

Boen onder warm stromend water de citroenen schoon en rasp de gele schil van alle citroenen. Verwijder de folie van de ontdooide plakjes bladerdeeg. Leg een plakje op het werkblad en bestrooi het lichtjes met kaneel. Leg er een plakje bovenop en bestrooi weer met kaneel. Werk zo alle blaadjes bladerdeeg op. Rol het stapeltje vervolgens uit tot een lap van 26 cm. Bekleed een ingevette spring of taartvorm met het deeg en zorg voor een rand van 3 cm. Prik het bladerdeeg gelijkmatig in.

Roer in een kom de eieren, suiker , vanillesuiker en het citroenrasp. Klop er de kwark goed doorheen. Stort dit mengsel op het bladerdeeg in de vorm en bestrooi met de pijnboompitten.

Zet het taartje voor 30-35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Laat de taart op een rooster afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Bron

Uit de krant van Janneke Philippi eigen tekst en foto's

Serveertip

Nét even anders door de pijnboompitten. Deze kun je overigens ook vervangen door amandelschaafsel of maanzaad. Geniet ervan !

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten