Geroosterde pompoen met yoghurtsaus en pijnboompitten
- Amerikaans, Bijgerecht
- 20-30 min.
Hier is een makkelijk warm bijgerecht , dat net zo goed samengaat met gebraad of een salade voor de lunch. Gooi eenvoudig de pompoen met knoflook en rooster ze in de oven tot ze goudbruin zijn, besprenkel met yoghurt-citroensaus en bestrooi met pijnboompitten. Zo makkelijk en toch zo super!
Ingrediënten 4 recipe.people
GEROOSTERDE POMPOEN:â–¢ 1,2 kg pompoen, schil en zaadjes verwijdert
â–¢ 2 el extra vergine olijfolie
â–¢ 1 teentje knoflook, fijngehakt met knoflookpers
â–¢ 1/2 theelepel elk zout en peper
CITROEN YOGHURTSAUS:
â–¢ 185 ml Griekse yoghurt (of andere gewone, niet-zoete yoghurt)
â–¢ 1/2 klein teentje knoflook, fijngehakt met knoflookpers
â–¢1 el citroensap
â–¢ 1 el extra vergine olijfolie
â–¢ 1/4 theelepel elk zout en peper
SPRINKLING EN GARNERING:
â–¢ 2 el pijnboompitten (of andere noten naar keuze)
â–¢ 2 el verse koriander/korianderblaadjes, grof gehakt (of peterselie)
â–¢ 1/8 tl sumak (paprika of ander kruid dat bij het thema past)
Benodigdheden
bakpapierBereidingswijze
GEROOSTERDE POMPOEN:
-Verwarm de oven voor op 220 °C (200 °C hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier/papier.
-Schil, ontpit en snijd de pompoen in blokjes van 3 cm
-Doe de pompoen in een kom, voeg knoflook, zout, peper en olijfolie toe. Roer goed door met een rubberen spatel. Verspreid op schaal. Rooster 20 minuten. Draai de pompoenstukjes om en rooster ze vervolgens nog 7 tot 10 minuten tot ze mooi gekleurd zijn maar hun vorm behouden, in plaats van een papperige puinhoop te zijn.
CITROEN YOGHURTSAUS:
-Meng de ingrediënten en zet ze minstens 10 minuten opzij om de smaken te laten ontwikkelen.
PIJNBOOMPITTEN:
-Verwarm de koekenpan voor op middelhoog vuur (geen olie). Voeg pijnboompitten toe en kook, onder regelmatig roeren, tot het heerlijk ruikt en aan beide kanten een beetje bruin wordt. Haal uit de pan.
Dresseren:
- Stapel de pompoen in een heuvel op een bord. Sprenkel de yoghurtsaus erover, voeg een scheutje olijfolie toe en bestrooi met sumak, pijnboompitten en koriander.
Bron
pinterest - chef = Nagi