Herfstsoep onder een krokant dakje

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Herfstsoep onder een krokant dakje

    Herfstsoep onder een krokant dakje

    Herfstsoep onder een krokant dakje

  • Herfstsoep onder een krokant dakje

    Herfstsoep onder een krokant dakje

    Herfstsoep onder een krokant dakje

  • Herfstsoep onder een krokant dakje

    Herfstsoep onder een krokant dakje

    Herfstsoep onder een krokant dakje

  • Herfstsoep onder een krokant dakje

    Herfstsoep onder een krokant dakje

    Herfstsoep onder een krokant dakje

  • Herfstsoep onder een krokant dakje

    Herfstsoep onder een krokant dakje

    Herfstsoep onder een krokant dakje

  • Herfstsoep onder een krokant dakje

    Herfstsoep onder een krokant dakje

    Herfstsoep onder een krokant dakje

In de beschrijving alsook bij de ingrediënten trof ik enkele onvolkomen items aan. 1 Bij de ingrediënten staat een teen knoflook, die bij de bereidingswijze niet wordt toegevoegd.2 Bij de ingrediënten staat kookroom en bij de bereiding moet je slagroom toevoegen.3 Bij de ingrediënten staat 1 pak hartig taartdeeg en bij de beschrijving moet je bladerdeeg gebruiken.4 Bij de ingrediënten staat verse tijm, die ook niet bij de beschrijving terug te vinden is. Ik had geen verse tijm en heb een half theelepeltje gemalen tijm bij de knolselderij toegevoegd. Ondanks deze kleine “ foutjes”was dit een verrassend lekker herfstsoepje. Ik heb in de oven bij de soep 2 meer granen pistolets afgebakken om erbij te serveren. Lekker met pittige kaas.

Het recept is na te lezen op Verse Oogst.nl   Herfstsoep met krokant bladerdeeg.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 knolselderij in stukjes ( ½ )
2 blokjes groente bouillon met minder zout ( 1 )
1 teen knoflook gesnipperd
1 sjalot gesnipperd
250 gram gemengde paddenstoelen ( kastanje champignons)schoon in plakjes
125 gram gerookte spekreepjes ( 100 )
200 ml kookroom ( 100)
4 plakjes bladerdeeg ontdooid ( 2 )
800 ml water ( 500)
enkele verse takjes tijm ( gemalen tijm)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, mes, soeppan, staafmixer, pan

Bereidingswijze

Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg de knolselderijblokjes toe en kook voor 20 minuutjes gaar met het deksel op de pan.


Bak ondertussen de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verwijder het meeste vet en bak de champignons bruin en gaar. Voeg de knoflook en de sjalot toe en fruit even mee.

Voeg ¾ deel van de champignons en de helft van de spekreepjes toe aan de soep en pureer dit geheel met de staafmixer glad. Voeg de room toe en roer door.

Schep de soep in voorverwarmde kommen en verdeel er de achtergehouden champignons en spekjes over.

Ondertussen is je oven al voorverwarmd op 220 graden. Maak de rand van elke kom met een kwastje nat en leg er een plakje bladerdeeg op.

Zet de kommen voor circa 8 minuten op een rooster in het midden van de oven.

Bron

Verse Oogst eigen tekst en foto's

Serveertip

Soep wordt loeiheet.....

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten