Kip met romige champignonsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

  • Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

  • Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

  • Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

  • Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

  • Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

  • Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

  • Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

  • Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

  • Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

  • Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

    Kip met romige champignonsaus

Dit gerecht is erg geschikt om in een wat grotere hoeveelheid te maken voor als je voor meer personen moet koken. Niet alleen voor een groep ook voor 2 dagen want je kunt dit heel goed opwarmen. Dus makkelijk om van te voren al te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 800 gram kipfilet (4 stuks), in blokjes
- 150 g spekreepjes
- 400 g champignons, in plakjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 ml kippenbouillon
- 125 ml crème fraiche (of kookroom)
- 150 gram geraspte Parmezaanse kaas (ik had een mengsel van Parmezaanse kaas en jong belegen Goudse kaas)
- olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- peper en zout
- 1 el maïzena
- peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Bestrooi de kippenblokjes met peper en zout en bak ze rondom aan in de olijfolie. Haal uit de pan en zet ze opzij.
- Bak in dezelfde pan de spekblokjes. Voeg dan eerst de gesnipperde ui en de knoflook en daarna de champignons toe en laat meebakken.
- Doe de crème fraiche en de bouillon erbij en meng alles goed door elkaar.
- Voeg de kaas toe en laat deze smelten zodat er een mooie romige saus ontstaat.
- Doe de gebakken kip erbij en voeg de Italiaanse kruiden toe.
- Laat het geheel nog even zachtjes sudderen op een klein pitje. Gebruik de maïzena om de gewenste sausdikte te krijgen.
- Maak af met vers gehakte peterselie (of bieslook)

Serveertip

Lekker met pasta of rijst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten