Kip met romige champignonsaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit gerecht is erg geschikt om in een wat grotere hoeveelheid te maken voor als je voor meer personen moet koken. Niet alleen voor een groep ook voor 2 dagen want je kunt dit heel goed opwarmen. Dus makkelijk om van te voren al te maken.
Ingrediënten 6 personen
- 800 gram kipfilet (4 stuks), in blokjes- 150 g spekreepjes
- 400 g champignons, in plakjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 ml kippenbouillon
- 125 ml crème fraiche (of kookroom)
- 150 gram geraspte Parmezaanse kaas (ik had een mengsel van Parmezaanse kaas en jong belegen Goudse kaas)
- olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- peper en zout
- 1 el maïzena
- peterselie
Bereidingswijze
- Bestrooi de kippenblokjes met peper en zout en bak ze rondom aan in de olijfolie. Haal uit de pan en zet ze opzij.
- Bak in dezelfde pan de spekblokjes. Voeg dan eerst de gesnipperde ui en de knoflook en daarna de champignons toe en laat meebakken.
- Doe de crème fraiche en de bouillon erbij en meng alles goed door elkaar.
- Voeg de kaas toe en laat deze smelten zodat er een mooie romige saus ontstaat.
- Doe de gebakken kip erbij en voeg de Italiaanse kruiden toe.
- Laat het geheel nog even zachtjes sudderen op een klein pitje. Gebruik de maïzena om de gewenste sausdikte te krijgen.
- Maak af met vers gehakte peterselie (of bieslook)
Serveertip
Lekker met pasta of rijst.