Thaise Pinda Kip

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Thaise Pinda Kip

    Thaise Pinda Kip

    Thaise Pinda Kip

Hartige, heerlijke kippendijen zonder vel gebakken in een snelle zelfgemaakte Thaise pindasaus die klaar is in slechts 35 minuten en vervolgens gegarneerd met gemalen pinda's.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
5 kippendijen, ontbeend zonder vel
1/2 blik kokosmelk ( circa 20 cl)
70 g romige pindakaas
2 eetlepels sojasaus, natriumarm
2 eetlepels honing
1 eetlepel rijstwijnazijn
1 eetlepel limoensap
1/2 theelepel sesamolie
3 teentjes knoflook, gehakt
1 eetlepel gember, fijngehakt
koriander, voor garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenthermometer

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 190°C
-Meng in een grote kom de stukken kip, kokosmelk, pindakaas, sojasaus, honing, rijstwijnazijn, limoensap, sesamolie, knoflook en gember en laat marineren
-Leg de kip met de gladde kant naar beneden in je ovenschaal.
-Giet de saus erover.
-bak 30-35 minuten of tot de kip gaar is (binnen temperatuur 74°C).

Bron

pinterest - chef = Sabrina Snyder

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten