Thaise Pinda Kip
- Thais, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Hartige, heerlijke kippendijen zonder vel gebakken in een snelle zelfgemaakte Thaise pindasaus die klaar is in slechts 35 minuten en vervolgens gegarneerd met gemalen pinda's.
Ingrediënten 6 recipe.people
5 kippendijen, ontbeend zonder vel1/2 blik kokosmelk ( circa 20 cl)
70 g romige pindakaas
2 eetlepels sojasaus, natriumarm
2 eetlepels honing
1 eetlepel rijstwijnazijn
1 eetlepel limoensap
1/2 theelepel sesamolie
3 teentjes knoflook, gehakt
1 eetlepel gember, fijngehakt
koriander, voor garnering
Benodigdheden
keukenthermometerBereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 190°C
-Meng in een grote kom de stukken kip, kokosmelk, pindakaas, sojasaus, honing, rijstwijnazijn, limoensap, sesamolie, knoflook en gember en laat marineren
-Leg de kip met de gladde kant naar beneden in je ovenschaal.
-Giet de saus erover.
-bak 30-35 minuten of tot de kip gaar is (binnen temperatuur 74°C).
Bron
pinterest - chef = Sabrina Snyder