Glutenvrije cake met fruit, banketbakkersroom, noten en rozijnen

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.

Glutenvrij en eiwitrijk en ook nog eens lekker. Dat is een uitdaging. En die zijn we met dit recept aangegaan. Heerlijk, verrukkelijk, wat kunnen we nog meer voor woorden verzinnen voor deze heerlijke cake.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
6 eieren
300 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
mespunt zout
340 ml zonnebloemolie
150 gr yoghurt met bosvruchten
120 ml Fresubin DB Drink bosvruchten of nog meer yoghurt
500 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel van Free (AH)

voor de vulling:
3 appels of peren
kaneel
100 gr rozijnen
80 gr walnoten

voor de banketbakkersroom:
1 zakje banketbakkersroom van dr Oetker
melk (zie verpakking)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer
2 kleine of 1 hele grote springvorm
bakpapier

Bereidingswijze

Schil het fruit, verwijder pitjes en klokhuis en snij het in partjes.
Doe de partjes in een kom en meng dit met de kaneel.
Maak de banketbakkersroom zoals op de verpakking staat beschreven.
En zet de kom tot gebruik in de koelkast.

Doe de eieren met de suiker, vanillesuiker en het zout in een kom. Mix dit in zo'n 2 minuten tot een gladde massa.
Voeg de zonnebloemolie, yoghurt en Fresubin (of yoghurt) toe en mix tot er weer een glad beslag is.
Voeg nu het meel toe en mix tot alle meet is verdwenen.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Bekleed de springvorm met bakpapier.
Giet het beslag in de vorm.
Verdeel er nu de banketbakkersroom over.
Nu de appelpartjes er op leggen en de rozijnen en noten over de bovenkant verdelen.

Schuif de taart(en) nu in het midden van de oven en bak het in circa 50 minuten gaar. Steek ter controle een satéprikker in de cake. Komt deze er droog uit dan is de cake gaar.

Laat de cake afkoelen. Verwijder de rand als de cake ver genoeg is afgekoeld en toch nog iets warm is.

Voor wie wil: de taart nog afwerken met abrikozenjam voor een glimmend mooi laagje.

Bron

Kookmutsjes op Pinterest, maar wel aangepast

Serveertip

Niet geprobeerd, maar een toef slagroom erbij is vast erg lekker,
Wij hebben hem warm gegeten, heerlijk.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

anjelica avatar
anjelica

Doorsturen

Home Recepten