Japanese Curry Roux (huisgemaakt)
- Japans, Saus/dressing
- 0-10 min.
Leer hoe u Japanse Curry Roux zelf kan maken. Slechts vijf ingrediënten! Met dit eenvoudige recept kun je veel heerlijke potten Japanse curry bereiden. Je kan het ook natuurlijk kant-en-klaar kopen de Japanse Curry Roux .
Ingrediënten 4 personen
100 g ongezouten boter100 g bloem (gewone bloem)
4 eetlepels Japans currypoeder (gebruik S&B Curry Powder voor die bekende Japanse currysmaak; je kunt het kopen op Amazon)
1 eetlepel garam masala
½ tl cayennepeper
Bereidingswijze
-weeg de boter en bloem af .
- Smelt de boter in een kleine steelpan op laag tot middelhoog vuur. Als de boter volledig gesmolten is, voeg je de bloem toe. Roer met een stompe houten spatel om de boter en bloem te mengen.
- Kook 20-25 minuten op laag vuur. Roer constant want de roux verbrandt gemakkelijk. Als de roux begint te scheiden, schakel dan over op een garde en meng krachtig.
- De roux wordt goudbruin. Je kunt zelfs voor een iets donkerdere kleur gaan
- Voeg de kerriepoeder, garam masala en cayennepeper (optioneel) toe aan de roux.
-Kook en roer 30 seconden en haal van het vuur. Je kunt de roux meteen gebruiken als je wilt
De roux in een blok vormen (dit is een nachtelijk proces) !
-Breng de roux over in een glazen of metalen bak bekleed met keukenpapier. Laat het volledig afkoelen op het aanrecht en zet het een nacht in de koelkast om te stollen.
- Haal de volgende dag het curryblok uit het bakje. Als het curryblok vast komt te zitten aan, maak het dan los met een botermes of een offset spatel.
- Snijd het blok met een scherp mes in acht blokjes van 2,5 cm . Bewaar de blokjes in een glazen pot.
Bron
Just one Cook
Serveertip
Bewaar de kerrieblokjes in een afgesloten doos . 1 maand in de koelkast en 3-4 maanden in de vriezer. Gebruik ze snel voordat ze hun smaak en aroma verliezen.