Champignons op zijn Toscaans in romige knoflookboter

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Champignons op zijn Toscaans in romige knoflookboter

    Champignons op zijn Toscaans in romige knoflookboter

    Champignons op zijn Toscaans in romige knoflookboter

De champignons worden eerst aangebraden in knoflookboter doordrenkt met zongedroogde tomaten voordat ze worden gestoofd in de BESTE Toscaanse saus GEVULD met Parmezaanse kaas, kruiden en spinazie. Dit maakt van  gewone paddenstoelen een spectaculair gerecht!  Als bijgerecht of als veggie gerecht aan U de keus . 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 eetlepels gezouten boter
4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
600 g champignons, gewassen en gedroogd met keukenpapier
1 kleine ui, gesnipperd
12 cl droge witte wijn
150 g ingeblikte zongedroogde tomatenreepjes in olie, (bewaar 1 eetlepel van de ingeblikte olie om te koken)
36 cl slagroom
Zout en peper naar smaak
600 g babyspinazieblaadjes, gewassen
100 g vers geraspte Parmezaanse kaas
1 theelepel maizena (meng maizena met 1 eetlepel water voor een dikkere saus.
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 eetlepel verse peterselie, gehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Smelt de boter en fruit de ui glazig; voeg de knoflook toe en bak tot het geurig is (ongeveer een minuut). Bak de zongedroogde tomaten en olie met de boter ongeveer 2 minuten om alle smaken vrij te laten komen. Bak de champignons in de tomatensmaak ongeveer 5 minuten.

-Schenk de witte wijn erbij en laat inkoken tot de helft, terwijl u alle stukjes van de bodem van de pan schraapt. -Zet het vuur laag tot middelhoog vuur, voeg de room toe en breng zachtjes aan de kook, terwijl je af en toe roert. -Breng op smaak met peper en zout naar eigen smaak.
-Voeg de spinazieblaadjes toe; laat slinken in de saus en voeg dan de Parmezaanse kaas toe. Laat de saus nog een minuutje pruttelen tot de kaas door de saus smelt. (Voeg voor een dikkere saus het mengsel van melk en maizena toe aan het midden van de pan en blijf sudderen terwijl je het mengsel snel roert tot de saus dikker wordt.)
-Meng de kruiden erdoor en garneer met peterselie.

Bron

pinterest

Serveertip

Serveer over gepureerde bloemkool, courgette noedels of gestoomde groenten. Of serveer over pasta, aardappelpuree of rijst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten