Krabschotel van Hunan

  • Chinees, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Krabschotel van Hunan

    Krabschotel van Hunan

    Krabschotel van Hunan

Deze krabschotel is een onderdeel  van een  Hunan Chinese Buffet . Het is  een combinatie van krabvlees, kool, selderij, zoete rode paprika, milde cheddar kaas, roomkaas, zure room, mayo, sojasaus, vers geperst citroensap en een vleugje kruiden.  Serveer als aperitiefhapje of als bijgerecht /voorgerecht 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
450 g krabvlees
250 g rauwe kool fijn versnipperd
50 g selderij, dun gesneden
20 g rode paprika in blokjes gesneden
350 g milde cheddarkaas, fijn versnipperd
230 g roomkaas verzacht
50 g zure room
50 g mayonaise
2 eetlepels citroensap
½ theelepel sojasaus
¼ theelepel knoflookpoeder
2 theelepels suiker
1 snufje koosjer zout
bak spray/olie/
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C
-Meng in een middelgrote glazen kom krabvlees, geraspte kool, selderij, in blokjes gesneden rode paprika, 250 g milde cheddarkaas, zachte roomkaas, zure room, mayonaise, sap van 2 citroenen, sojasaus, knoflookpoeder, suiker, en een snufje zout.
-Bereid een glazen ovenschaal voor met kookspray of ingevet met olie en voeg de gecombineerde ingrediënten toe aan de ovenschaal.
-Bestrooi met de resterende kaas en dek de ovenschaal af met folie.
-Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C en bak gedurende 30 minuten.

Serveer terwijl het nog warm is met crackers, brood of op zichzelf als bijgerecht bij uw maaltijd.

Bron

pinterest - chef = Heidy Linn McCallum

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten