Scampi Grand Marnier

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Scampi Grand Marnier

    Scampi Grand Marnier

    Scampi Grand Marnier

  • Scampi Grand Marnier

    Scampi Grand Marnier

    Scampi Grand Marnier

Makkelijk en super lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg grote scampi ( gepeld en darmkanaal verwijdert)
1 kopje canola-olie
1 blikje gecondenseerde melk
3 el Grand Marnier
2 eetlepels honing
1 kopje maizena
(plus) 1 1/2 eetlepel maizena
1 snufje cayennepeper
1 snuifje witte peper
1/2 tl zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Voeg 1 kopje maizena toe aan een grote kom. Garnalen droogdeppen - Voeg garnalen toe aan de kom en meng ze in de maizena
-Voeg in een sauspan de melk, honing, Grand Marnier, cayennepeper, witte peper en zout toe. Breng aan de kook en laat vervolgens sudderen.
-Meng 1 1/2 el maizena met 3 el water en meng goed. Voeg toe aan de saus en roer.
- Verhit de koolzaadolie in een pan (of wok) en voeg de garnalen toe als de olie heet is, zonder de garnalen te verdringen. Bak indien nodig in porties. Bak ongeveer 60 tot 90 seconden aan elke kant.
-Leg de garnalen kort op een stuk keukenrol en schik ze vervolgens op een serveerschaal door de ene garnaal op de andere te stapelen om een kleine stapel van 2 te maken. Lepel saus over de kleine garnalenstapels en garneer desgewenst met peterselie!

Bron

pinterest - chef = Gotham Foodie

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Doorsturen

Home Recepten