Vermouth Jus

  • Frans, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Vermouth Jus

    Vermouth Jus

    Vermouth Jus

Heerlijk gearomatiseerde jus voor varkensvlees of gevogelte 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
2 el ongezouten boter
1 eschallot, dun gesneden
45 ml droge vermout
500 ml zelfgemaakte runderbouillon
30 ml room
1/8 theelepel zout, koosjer/koken (Opmerking 4)
1/8 tl zwarte peper, fijngemalen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Smelt boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg eschalot toe en bak 4 – 5 minuten, tot ze zacht en zoet zijn. Niet laten kleuren.
-Voeg vermout toe en draai het vuur tot middelhoog. Laat het sudderen, schraap de bodem van de pan om eventuele fond (vastzittende gekarameliseerde stukjes) in de vloeistof op te lossen, totdat de vloeistof bijna volledig is verdampt. De alcohol kookt uit tijdens deze stap.
-Voeg runderbouillon toe en laat het 6 tot 7 minuten sudderen tot het met 3/4 vermindert
-Voeg room toe en laat nog 4 minuten sudderen of tot het verandert van een bleke roomkleur in een middelbruine kleur.
-Kruid met peper en zout en proef.
-Zeef de saus door een fijne zeef in een kom. Als je veel meer dan 100 ml jus hebt, eenmaal gezeefd, doe dan terug in de pan en laat nog wat langer op laag sudderen. (Zorg ervoor dat u een rubberen spatel gebruikt, zodat u geen druppel verspilt!).

Bron

pinterest - chef = naigi

Serveertip

Deze saus gaat super goed bij traag gegaard buikspek ( zie recept op smulweb)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten