Mexicaanse kip
- Mexicaans, Ovenschotel
- 20-30 min.
Mexican kip gesmoord in een eenvoudige saus van zure room, groene chili en kaas. De bruisende kaassaus sluit de kippensappen af, zodat het mals, sappig en smaakvol wordt.
Ingrediënten 6 personen
900 g kipfilets (4 kleine of 3 middelgrote)1 tl zout, of naar smaak
1/4 tl zwarte peper, of naar smaak
220 g geraspte Mexicaanse kaas (COTIJA), als je het niet vinden kan gebruik dan Manchego kaas
230 g zure room, (volvet)
400 g in blokjes gesneden groene chilis (twee blikjes van 200 g met hun sap)
Om erbij te serveren:
1 kleine avocado, in blokjes gesneden
1 romatomaat, in blokjes gesneden
2 el koriander, fijngehakt
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200°C en beboter een braadpan
-Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en bestrooi beide kanten met peper en zout.
-Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg 2 eetlepels olie toe. Zodra de olie heet is, voeg je kip toe in een enkele laag en bak je ongeveer 3 minuten per kant of tot ze goudbruin en net gaar zijn met een interne temperatuur van 74°C . Bak de kip in 2 porties zodat je de pan niet te vol doet en voeg indien nodig meer olie toe.
-Schik de gebakken kip in een beboterde braadpan, zodat ze plat zijn en niet te veel overlappen.
-Meng in een middelgrote kom 2/3 van je Mexicaanse kaas, 1 kop zure room en 2 blikjes groene pepers met hun sap. Giet over kip.
-Bestrooi de bovenkant met 1/3 resterende kaas en bak onafgedekt gedurende 15 minuten op 200°C of tot de kaas is gesmolten en de saus aan de randen borrelt.
-Serveer gegarneerd met in blokjes gesneden avocado, tomaten en gehakte koriander.
Bron
pinterest - chef = Natasha