Oesterstoofpot
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit recept van oesterstoofpot is lekker en feestelijk met veel dikke, sappige oesters gestoofd in een soep met een romige, boterachtige rouxbasis en de perfecte mix van smaakmakers.
Ingrediënten 6 recipe.people
4 eetlepels boter3 eetlepels bloem
1 kleine ui gesnipperd
1 kleine paprika, fijngesneden gebruik jalapenos voor een pittigere versie
1 stengel bleekselderij gehakt
1 eetlepel Cajun-kruiden
50 cl melk
6 cl oesternat van de gepelde oesters
Zout en peper naar smaak
gehakte peterselie
gehakte groene uien
3 teentjes knoflook fijngehakt
Scheutje hete saus (pikante chilisaus)
2 dozijn oesters gepeld en uitgelekt (je kan eventueel oesters uit blik gebruiken)
Voor Serveren: Extra gehakte peterselieboterblokjes (optioneel), chilivlokken, extra hete saus, frisdrankcrackers of oestercrackers
Bereidingswijze
-Smelt de boter in een grote pan of pot op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor om de roux te maken. Roer constant om de roux 5 minuten te koken om een blonde roux te maken, die lichtbruin van kleur is.
-Roer de ui, paprika en bleekselderij erdoor. Bak gedurende 2 minuten.
-Roer de melk, oesternat, Cajun-kruiden en zout en peper naar smaak erdoor. Kook, onder voortdurend roeren, 3-4 minuten, of tot het mengsel iets dikker wordt.
-Roer de peterselie, groene uien, knoflook, hete saus en oesters erdoor. Breng aan de kook en kook 3-4 minuten, of tot de oesters gaar zijn en hun randen krullen.
-Haal van het vuur.
-Garneer met gehakte peterselie, kleine stukjes extra boter (indien gewenst), chilivlokken en een scheutje saussaus (indien gewenst). Vergeet de crackers niet of een stokbrood
Bron
Mike Hultquist