Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

  • Vegetarisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

    Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

    Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

  • Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

    Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

    Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

  • Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

    Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

    Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

  • Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

    Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

    Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

  • Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

    Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

    Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

  • Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

    Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

    Herfst: Traybake met bloemkool, pompoen, aardappel, Vadouvan & noten

Een ovenschotel die vegetarisch is maar ook erg lekker is met bijvoorbeeld een beenhammetje uit de oven erbij.
Ideaal voor als je vegetariërs te eten krijgt maar ook mensen aan tafel hebt die een stukje vlees wel weten te waarderen.
De Vadouvan past erg goed bij de bloemkool en pompoen en het pept de smaken lekker op.
Ik heb al eens eerder zo'n heerlijke ovenschotel met geroosterde-bloemkool-met-vadouvan gemaakt.
Dat dit ook lekker zou zijn was iets wat ik van te voren al wel kon bedenken.

TIP: Door gehaktballetjes of in stukjes gesneden saucijzen toe te voegen krijg je een bijzonder AVG'tje. Je kunt dan eventueel de noten weglaten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 kleine bloemkool (als het een grote is een halve) in roosjes
- 700 gram pompoen in blokjes (hokkaido of flespompoen)
- 800 gram aardappelen, geschild, 5-10 minuten gekookt en in partjes
- 1 el Vadouvan
- pezo
- olijfolie
- 2 handjes gemengde ongezouten noten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Schil de aardappelen, en kook ze 5 tot 10 minuten, giet ze af en snij ze in partjes. Zet opzij.
- Snij de bloemkool in roosjes en de geschilde pompoen in blokjes, doe ze in een grote ovenschaal en strooi de Vadouvan en pezo erover en giet er een dun straaltje olijfolie overheen. Hussel dit goed door elkaar zodat de kruiden zich goed verdelen.
- Voeg de aardappelen toe en meng het geheel weer goed door elkaar.
- Strooi de noten erover en zet de schaal 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Doorsturen

Home Recepten