Kip met vier Thaise sauzen

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Kip met vier Thaise sauzen

    Kip met vier Thaise sauzen

    Kip met vier Thaise sauzen

  • Kip met vier Thaise sauzen

    Kip met vier Thaise sauzen

    Kip met vier Thaise sauzen

Voor dit makkelijke wokgerecht worden vier Thaise basissauzen gebruikt die samen precies de juiste smaakcombinatie geven. Ontdek ook de Thaise gebakken knoflook, die de kip extra lekker maakt!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
1 el Vissaus
2 el Lichte sojasaus
1 tl Donkere sojasaus
2 el Oestersaus
1 el Rijstolie & extra Rijstolie om in te bakken
200 g Pandanrijst, voor erbij
1 el Gebakken Thaise knoflook (kant en klaar)
300 g Kipfilet, in reepjes gesneden
1 tl Witte peper
1 tl Suiker
2 Lente-uitjes, in schuine stukjes gesneden
6 takjes Koriander, fijngesneden en de bovenste blaadjes om te marineren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng de 4 sauzen in een kommetje. Leg de kipreepjes in een schaal en meng deze met de saus, witte peper en 1 el rijstolie. Laat de kip minimaal 5 minuten marineren.
2. Kook intussen 200 gram Pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verwarm een scheutje rijstolie in een wok op een hoog vuur. Voeg de gemarineerde kip toe en roerbak ca. 5 minuten totdat de kip gaar is, zet het vuur laag.
4. Voeg de suiker, een eetlepel gebakken knoflook, lente-ui en koriander toe aan het gerecht.

Bron

Asian Food Lovers

Serveertip

Serveer het gerecht op een schaal en garneer met korianderblaadjes en wat gebakken knoflook naar smaak. Serveer met de rijst en een frisse salade.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten