Pompoen risotto

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Dit recept eerst voor twee personen gemaakt. En dat is een goed uitgangspunt nu ik voor 16 mensen moet koken. 

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
8 blokjes groentebouillon
2 kg pompoen
14 el bakolie
700 gram kastanjechampignons
500 gram prei
8 kleine courgettes
8 rode uien
1 kilo risottorijst
150 gram spinazie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote wokpan

Bereidingswijze

1. Snij de pompoen in blokjes van 1 x 1 centimeter
2. Snij de champignons in plakjes
3. Snij de courgettes in dunne plakjes
4. Snij de prei in korte stukes
5. Snij de rode ui in ringen
6. Maak met de bouillonblokjes 3 liter bouillon
7. Verhit de olie in een wok en bak hierin de pompoenstukjes 5 minuten aan op middelhoge temperatuur
8. Voeg de champignons, courgettes, prei en ui toe en bak nog 3 minuten mee
9. Voeg de risottorijst toe en schep die door de groente
10. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe
11. Laat onder af en toe roeren ongeveer 20 minuten koken tot het vocht vrijwel geheel is opgenomen
12. Voeg de spinazie toe, roer goed door en serveer het gerecht!

Serveertip

Voeg samen met de spinazie kleine blokjes chorizo toe. Gebruik voor de veganisten een alternatief

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

WMM avatar
WMM

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten