Yaki Udon

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Yaki Udon

    Yaki Udon

    Yaki Udon

Een eenvoudig en heerlijk recept deze Yaki Udon, gemaakt in minder dan 30 minuten! Boordevol smaak,  vegetarisch het kan eenvoudig worden aangepast op basis van persoonlijke voorkeur! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
de saus :

2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel mirin
1 eetlepel lichtbruine suiker
1 theelepel chilisaus (zoals Sambal Oelek)

noedels :
450 g verse udon noedels
2 eetlepels neutrale olie
1/2 ui dun gesneden
1 kleine wortel julienne (in luciferreepjes gesneden)
2 fijngehakte teentjes knoflook
6 shiitake-paddenstoelen met steel en in dunne plakjes gesneden
2 baby paksoi schuin in dunne plakjes gesneden
2 groene uien dun gesneden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

saus:
-Klop in een kleine kom sausingrediënten door elkaar. Opzij zetten.
yaki udon :
-Breng een pan water aan de kook. Dompel de noedels 2 tot 3 minuten onder om ze los te maken en roer voorzichtig om ze uit elkaar te laten vallen. Giet af in een vergiet, spoel voorzichtig af met koud water en zet opzij.
-Zet een wok of grote pan op middelhoog vuur en voeg olie toe.
-Voeg ui en wortel toe en bak 2 tot 3 minuten.
-Voeg knoflook, champignons en paksoi toe en bak nog 3 tot 4 minuten of tot de groenten aan de randen bruin beginnen te worden.
-Voeg saus en noedels toe aan de koekenpan en hussel door elkaar tot alles volledig en gelijkmatig is bedekt met saus.
-bak gedurende 2 tot 3 minuten, regelmatig omscheppen/roeren tot de noedels net gaar zijn.
-Haal van het vuur en bedek met de groene uien.

Bron

Jenny Park

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten