One-Pot Mexicaanse scampi met Orzo en Courgette
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Dit eenvoudige recept voor garnalen, courgette en orzo-pasta ligt op de grens tussen een eenpanspasta en een maaltijddiner van 30 minuten. Maar met een gezonde dosis courgette en een beetje warmte van Mexicaanse smaken, zou het eigenlijk in de categorie wonderpot moeten vallen, want het zijn alle gezonde smaakbites in één.
Ingrediënten 6 recipe.people
500 g middelgrote scampi die zijn gepeld en ontdarmd1 theelepel zout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
4 teentjes knoflook, geperst of gehakt, verdeeld
1 eetlepel boter
1 eetlepel canola-olie
70 g fijngehakte sjalotten
250g droge orzo-pasta
50 cl kippenbouillon
24 cl water
1 blik tomatenblokjes met groene pepers en chipotle-pepers
½ theelepel gemalen kaneel
Sap van 2 limoenen
gehakte koriander
400 g gesneden courgette
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 190°C
-Meng in een grote kom de scampi met het zout en peper en 1 teentje geperste knoflook en zet apart.
-In een grote, hoge koekenpan op middelhoog vuur, smelt de boter met de canola-olie. Voeg de gehakte sjalotten en knoflook toe en bak 30 seconden of tot ze geurig zijn, terwijl je vaak roert zodat de knoflook niet verbrandt.
-Voeg de gedroogde orzo pasta toe en blijf koken en roeren, tot de orzo goudbruin is en nootachtig ruikt.
-Voeg de kippenbouillon, water, tomaten met groene chilipepers, kaneel, limoensap en koriander toe en kook tot de orzo zacht is om te bijten, ongeveer 5-8 minuten.
-Voeg de courgette toe en kook 2-3 minuten, bedek dan met de scampi
-Zet de pan in de oven en bak 10-12 minuten of tot de garnalen gaar zijn en de orzo zacht is.
-Bestrooi met meer koriander en nog een scheutje limoen als je wilt en serveer!
Bron
pinterest - chef = Heidi