Bündner Gerstensuppe

  • Zwitsers, Soep
  • 60-120 min.

Lekker met een homp rustiek brood.
Goed om te nuttigen met pot ber na beklimming van de Zimba.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
300 g bundnerfleisch of gedroogde ham of spek
2 uien
1 winterpeen
0.5 knolselderij
1 prei
100 g gerst of parelgort (6 uur geweekt in koud water)
olijfolie
2 laurierblaadjes
2.5 l bouillon
50 g bloem
200 ml room
zout
versgemalen peper
1 bosje bieslook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes.
Pel en snipper de uien. Snijd de winterpeen en knolselderij in blokjes. Snijd de prei in stukjes.
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en bak het vlees aan.
Voeg de gerst, groente, laurier en bouillon toe. Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
Roer de bloem door de room en roer het door de soep.
Laat nog circa 15 minuten koken en breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in kommen of borden en bestrooi met gesneden bieslook.

Bron

24Kitchen / Aflevering over St Moritz van het programma The Taste of Life Travel

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Koridon avatar
Koridon

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten