Amsterdams broodje filet Americain
- Europees, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Wat maakt een broodje filet Amsterdams? 2 cm ! en boter , onzin natuurlijk filet is geen nederlandse uitvinding.
het meeste werk zit hem in de toppings, een soort pannenkoek tafel, die wil zus de ander zo.
Ingrediënten 4 personen
400 gram ( zoveel ? ja zoveel ) File americain van je beste slager geen supermarkt zooi, als ie het vers draait ( wat ie sochtends doet ) vraag evt om wat extra saus wat normaal door het vlees gaat.2 medium stokbroden allebei in 4 stukken gesneden met een insnede aan de bovenkant.
gezouten roomboter.
topings en saus:
de bekende zijn natuurlijk uitjes en ei zet alles klaar in bakje zodat iedereen gewoon een topping kan kiezen die hij/zij wil
rode ui, gewone ui bos uitjes in zeer dunne ringetjes.
kappertjes , gedroogde zon tomaatjes
ansjovis uit een blikje uitgelekt.
zacht gekookte kwartel eitjes,
augurk,geraspte wortel,komkommer plakjes uit het zuur.
piccalily
saus :
worschest.
keypy mayonaise ( japanse mayo ) zaanse kan natuurlijk ook .
dikke soya saus met war wasabi.
smoked bbq saus
Benodigdheden
meslepels
snijplank
Bereidingswijze
Snijdt het brood aan de bovenkant in en klap ruim open en besmeer daarna met een bolle kant van een lepel ( altijd handig als je 100 broodjes moet smeren ) met wat boter , dan filet en met de 2 cm bedoelde ik ook 2 cm , veel dus !
de rest is je eigen keuze.
Serveertip
elk brood is natuurlijk goed , zachte bollen en turks brood ,