Amsterdams broodje filet Americain

  • Europees, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Amsterdams broodje filet Americain

    Amsterdams broodje filet Americain

    Amsterdams broodje filet Americain

Wat maakt een broodje filet Amsterdams? 2 cm ! en boter , onzin natuurlijk filet is geen nederlandse uitvinding.
het meeste werk zit hem in de toppings, een soort pannenkoek tafel, die wil zus de ander zo.

 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram ( zoveel ? ja zoveel ) File americain van je beste slager geen supermarkt zooi, als ie het vers draait ( wat ie sochtends doet ) vraag evt om wat extra saus wat normaal door het vlees gaat.
2 medium stokbroden allebei in 4 stukken gesneden met een insnede aan de bovenkant.
gezouten roomboter.
topings en saus:
de bekende zijn natuurlijk uitjes en ei zet alles klaar in bakje zodat iedereen gewoon een topping kan kiezen die hij/zij wil
rode ui, gewone ui bos uitjes in zeer dunne ringetjes.
kappertjes , gedroogde zon tomaatjes
ansjovis uit een blikje uitgelekt.
zacht gekookte kwartel eitjes,
augurk,geraspte wortel,komkommer plakjes uit het zuur.
piccalily

saus :
worschest.
keypy mayonaise ( japanse mayo ) zaanse kan natuurlijk ook .
dikke soya saus met war wasabi.
smoked bbq saus




Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mes
lepels
snijplank

Bereidingswijze

Snijdt het brood aan de bovenkant in en klap ruim open en besmeer daarna met een bolle kant van een lepel ( altijd handig als je 100 broodjes moet smeren ) met wat boter , dan filet en met de 2 cm bedoelde ik ook 2 cm , veel dus !
de rest is je eigen keuze.

Serveertip

elk brood is natuurlijk goed , zachte bollen en turks brood ,

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hans3333 avatar
hans3333

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten