Scampi - potje met verfijnde kruiden

  • Europees, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.

Een heerlijke scampi-potje met verse tuinkruinden. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg ongepelde scampi's
2 el geklaarde boter
kervel , peterselie , dragon en basilicum , van elk 1 el gehakt
Voor de fumet :
de scampipanters
1 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 takje tijm
1 blaadje laurier
2 geplette peperbollen
1/2 dl water
1/2 dl droge witte wijn
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoofpot
zeef

Bereidingswijze

Pel de scampi's , maar laat de staarten er nog aan en houd de pantsers en koppen apart die hebt je nodig voor de fumet.
Bak de pantsers en de koppen gedurende 1 minuut in de hete olijfolie en overgiet ze dan met het water en de wijn , voeg er dan de geperste knoflook , tijm , laurier en de geplette peperbollen er ook aan toe en laat ze 5 minuten stoven , af en toe in roeren.
Giet de fond door een zeef in een andere pot en kruid naar smaak met zout en peper.
Bak de scampitaarten in de boter in de stoofpot van de fond 1 minuu.
Giet de fond over de scampi's en voeg er de vers gehakte tuinkruiden aan toe en laat ongeveer 2 minuten doorkoken.
Serveer met stokbrood met kruidenboter.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten