Cubaanse empanadas

  • Caribisch, Tussendoortje
  • 30-60 min.

Deze empanadas van rundvlees in Cubaanse stijl zijn gevuld met een smaakvolle picadillo. Ze zijn heerlijk als ontbijt, brunch of als tussendoortje.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 recipe.people
1 eetlepel Olijfolie
1 kleine ui fijngesnipperd
1 Wortel fijn gesneden
1 Selderij stengel fijn gesneden
2-3 knoflookteentjes fijngehakt
1 theelepel Zout of naar smaak
¼ theelepel zwarte peper of naar smaak
¼ theelepel Komijn
¼ theelepel gedroogde oregano
500 g mager rundergehakt
6 cl droge witte wijn
1 blik tomatensaus
2 eetlepels runderbouillon
50 g ontpitte Spaanse olijven gehalveerd of gehakt
10 grote Empanada-schijven
1 Ei geklopt
Olie om genoeg te bakken om de bodem van een grote, diepe koekenpan 3 cm te bedekken – gebruik een neutrale (smaakloze) olie met een hoog rookpunt ( canola-olie)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Empanada vulling :
-Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien, wortelen en bleekselderij toe. Bak ongeveer 5 minuten tot de uien doorschijnend zijn, onder regelmatig roeren.
-Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut, onder regelmatig roeren.
-Verhoog het vuur tot middelhoog, voeg het gehakt, zout, peper, komijn en oregano toe aan de pan. Meng goed en breek grote stukken met een houten lepel of een spatel.
-Voeg de wijn toe aan de pan; kook ongeveer 1-2 minuten tot het grootste deel van de vloeistof is verdampt, roer regelmatig.
-Zet het vuur lager tot medium. Voeg de tomatensaus, runderbouillon en de olijven toe, en meng goed.
-Zet het vuur laag tot middelhoog, dek af en kook de (picadillo) ongeveer 15-20 minuten tot het meeste vocht is weggekookt. Roer af en toe. Laat het zachtjes sudderen, als de saus te hard kookt, zet het vuur dan wat lager.
-Als de picadillo na de kooktijd nog steeds te pittig is, dek de pan dan af en laat hem een ​​paar minuten sudderen.
-Proef de picadillo en voeg indien nodig zout toe.
-Haal de pan van het vuur en laat hem afkoelen. Breng het vlees vervolgens over in een kom en zet het in de koelkast tot het is afgekoeld.
-Terwijl de picadillo afkoelt, bekleed je een paar bakplaten met bakpapier om de empanadas te plaatsen.
-Zet een kleine kom klaar met het losgeklopte ei.
-Werk met één empanadaschijf tegelijk en voeg in het midden 2 volle eetlepels picadillo toe.
-Bevochtig de randen van het deeg met het ei met een deegborstel.
-Vouw het rondje dubbel, druk de randen voorzichtig tegen elkaar.
-Gebruik een vork om de randen tegen elkaar te drukken en zorg voor de afdichting.
-Zet de empanada op de met bakpapier beklede bakplaat en herhaal met de rest van de ingrediënten.
Bak de empanadas :
-Verhit de olie op middelhoog vuur. We hebben de olie nodig van ongeveer 175°C, voeg 1-2 empanadas toe, afhankelijk van de grootte van de pan. Frituur ze 1-2 minuten tot ze goudbruin zijn.
-Draai voorzichtig om en bak nog 1-2 minuten tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
-Haal uit de olie met een schuimspaan of spatel en plaats op een bakplaat bekleed met een koelrek of op een met keukenpapier beklede plaat. Herhaal met de overige empanadas.
-Het kan nodig zijn om het vuur een beetje te verlagen voor de tweede, derde (enz.) . Als de olie te heet is, kunnen de empanadas te snel en te bruin worden.

Bron

Elizabeth - pinterest

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Doorsturen

Home Recepten