Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.

    Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.

    Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.

  • Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.

    Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.

    Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.

  • Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.

    Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.

    Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.

  • Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.

    Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.

    Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.

  • Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.

    Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.

    Weekend Broodje Hete Makreel met komkommer en rode ui zoetzuur.

Dit broodje stond voor vandaag op mijn menu lijstje. Daarvoor maakte ik verleden week al 2 potjes met zoet/zuur. Pittig en zoet/zuur combineert geweldig.
 zuurgoed-van-komkommer-rode-ui-en-warme-kruiden



 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 gerookte makreel schoongemaakt
of 2 grote gerookte makreelfilets

4 tarwe afbakbroodjes naar keuze
2 el zonnebloemolie

VOOR DE BOEMBOE

1 ui in stukken
1 teen knoflook in stukjes
3 cm verse gember geschild in stukjes
1 el sambal naar keuze( ik had badjak)
1 el ketjap manis
1 tl azijn
1 tl suiker
3 limoen blaadjes
2 tl kurkuma
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer, pan snijplank en mes

Bereidingswijze


Pureer ui, knoflook, gember, sambal, ketjap, azijn, suiker en kurkuma met een blender tot een dikke pasta.

Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan. Voeg de boemboe toe en fruit even aan , zodat alle geuren vrijkomen.

Controleer ( ook de makreelfilet) op graatjes en pluk de makreel in stukjes. Voeg de stukjes makreel toe aan de boemboe in de pan. Voeg de limoenblaadjes toe, roer alles voorzichtig om en laat op een zacht vuurtje 10 minuutjes garen. Verwijder de limoenblaadjes. Proef even en voeg zo nodig nog wat van de smaakmakers toe.

Ondertussen staat je oven voorverwarmd op de temperatuur, die op de verpakking van de afbakbroodjes staat vermeld.

Bak de broodjes volgens voorschrift af.

Halveer de broodjes en beleg ze met het makreelmengsel. Garneer ze met royaal met rode ui/ komkommer zuur en smullen maar.


Bron

Lekker tafelen eigen tekst en foto's

Serveertip

Met soep vooraf en een toetje na een volwaardig hoofdgerecht.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Doorsturen

Home Recepten