Cubaans geroosterd varkensvlees ( Lechon Asado)
- Caribisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Cubaans en gemakkelijk te maken en een fantastische manier om een varkensschouder of -bil te bereiden ! Wel eerst het vlees 1 nacht marineren !
Bereidingswijze
-Prik gaatjes in het vlees en steek de gehalveerde knoflooktenen erin, en wrijf in met wat zeezout
-Meng de overige ingrediënten in een afsluitbare kom en doe het gebraad erin en laat 1 nacht marineren (meerdere keren draaien zodat de smaken alom aanwezig zijn )
-Braadstuk uit marinade verwijderen
-Verwarm de oven voor op 180°C
-Zet het vlees afgedekt 5-6 uur in de oven, verwijder en bedruip meerdere keren tijdens het proces.
-Haal uit de oven en strooi er een wat gehakte peterselie over voor de kleur
Serveer met Rijst of Zwarte bonen of Gekookte Yuca, lepel het sap over het vlees
Bron
pinterest - chef = Marta Bilbao