Cubaans geroosterd varkensvlees ( Lechon Asado)

  • Caribisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Cubaans geroosterd varkensvlees  ( Lechon Asado)

    Cubaans geroosterd varkensvlees ( Lechon Asado)

    Cubaans geroosterd varkensvlees ( Lechon Asado)

Cubaans en gemakkelijk te maken en een fantastische manier om een varkensschouder of -bil te bereiden ! Wel eerst het vlees 1 nacht marineren ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 varkensgebraad van circa 1 kg
36 cl zuur sinaasappelsap (2/3 sinaasappelsap, 1/3 limoensap
3 bollen knoflook, fijngehakt
2 1/2 eetlepels oregano
2 1/2 theelepels komijn
60 cl witte kookwijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Prik gaatjes in het vlees en steek de gehalveerde knoflooktenen erin, en wrijf in met wat zeezout
-Meng de overige ingrediënten in een afsluitbare kom en doe het gebraad erin en laat 1 nacht marineren (meerdere keren draaien zodat de smaken alom aanwezig zijn )
-Braadstuk uit marinade verwijderen
-Verwarm de oven voor op 180°C
-Zet het vlees afgedekt 5-6 uur in de oven, verwijder en bedruip meerdere keren tijdens het proces.
-Haal uit de oven en strooi er een wat gehakte peterselie over voor de kleur

Serveer met Rijst of Zwarte bonen of Gekookte Yuca, lepel het sap over het vlees

Bron

pinterest - chef = Marta Bilbao

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten