De perfecte hamburger met verse saus

  • Frans, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • De perfecte hamburger met verse saus

    De perfecte hamburger met verse saus

    De perfecte hamburger met verse saus

Witblauw rundvlees is vlees van hoge kwaliteit waar je de lekkerste hamburgers mee maakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g rundergehakt
1 ui
2 el paneermeel
4 ronde broodjes
4 klontjes kruidenboter
olie
Provençaalse kruiden
olijfolie
1 kg frieten
Voor de garnering :
4 sneetjes ontbijtspek
8 zongedroogde tomaten
4 blaadjes krulsla
Voor de saus :
1 ui
1 tl mosterd
3 el ketchup
3 el mayonaise
1 augurk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mengkom
sauspannetje
grill

Bereidingswijze

Snipper de ui fijn en meng samen met het rundergehakt , ei en paneermeel tot een mooie bol. Verdeel die in 4 gelijke delen en steek in iedere bol een stukje kruidenboter. duw ze plat tot een mooie hamburger.
Maak de saus :
Snipper de ui fijn en snijd de augurk in kleine stukjes. Meng de ketchup met de mayonaise , stukjes augurk , ui en mosterd tot een saus.
Maak de hamburgers :
Wrijf de hamburgers in met olie gemengd met de Provençaalse kruiden en grill ze boven een matig hete grill gedurende 5 minuten aan beide zijden. Grill ook het spek kort.
Wrijf de gehalveerde broodjes in met met olijfolie en grill die ook kort (30 sec.) op de grill. Zorg ervoor dat ze zeker niet zwart worden.
Stel de hamburger samen :
Leg de onderkant van het broodje op een bord. Bedek met een blaadje sla , stukjes tomaat , een lepel saus , de hamburger , een sneetje spek dat kort aangebakken is.
Serveer met frietjes en de resterende saus.

Bron

lekkervanbijons.be

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten