Gestoofde venkel

  • Europees, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Venkel is één van mijn favorite groenten met die lekkerij anijssmaak die ik meestal vegetarisch eet met gebakken , gekookte en -of aardappelpuree.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 middelgrote venkelknollen
1/2 kg aardappelen
sap van een 1/2 citroen
1/2 l melk
peper en zout
boter en bloem voor blonde roux
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpot
vergiet
maatbeker
garde

Bereidingswijze

Was en maak de venkelknollen schoon en wij ze dan doormidden.
Schil de aardappelen , was ze en kook ze 20 minuten in gezouten water. Giet ze af , pureer ze en kruid met zout en peper.
Smelt boter in een kookpot , voeg het citroensap en een 1/2 liter water aan toe en breng aan de kook.
Leg de venkels erin als het water kook , dek af en laat rustig koken in 20 minuten of tot ze gaar zijn.
Giet de venkels af in een vergiet en laat goed uitlekken boven een ander pot om het kookvocht op te vangen , die hebt je nodig om de saus te maken.
Neem een sauspannetje en doe 1/4 l van het kookvocht met 1/4 l melk aan toe en breng aan de kook.
Maak intussen een blonde roux van bloem en boter in de kookpot en voeg de saus aan toe en kruid met peper en zout en roer goed om tot je een wat dikke saus hebt.
Leg de 4 halve venkels in een schaal giet daar de hete saus over heen en serveer met de gepureerde aardappelen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten