Creoolse scampi's

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Creoolse scampi's

    Creoolse scampi's

    Creoolse scampi's

Lekker Creools scampigerecht, boordevol scampi en groenten in een saus met Creoolse smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
olijfolie of druivenpitolie voor het aanbraden van de scampi
1 kg. grote of jumbo scampi gepeld, ontdarmd, staart-off
6 eetl. ongezouten boter
1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
1 paprika, in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel. zeezout
1/4 theelepel. cayennepeper 1/2 tl als je de voorkeur geeft aan pittiger
1 theelepel. gerookte paprikapoeder
2 eetlepels. bloem
1/2 liter visbouillon
1 blik tomatenblokjes
1 eetl. Worcestershire saus
3 takjes tijm
2 laurierblaadjes
1 - 2 theel. hete saus naar smaak
verse peterselie voor garnering, optioneel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Scampi toevoegen en 1 minuut meebakken. Verwijder en zet apart op bord.
-Zet het vuur laag tot medium en voeg boter toe. Voeg ui, paprika, bleekselderij en knoflook toe. Fruit de groenten tot ze zacht en lichtbruin zijn. Roer zout, cayennepeper en gerookte paprika erdoor. Roer de bloem erdoor tot het is opgelost.
-Voeg de bouillon, de tomatenblokjes, de Worcestershire-saus en de tijmtakjes toe. Roer door elkaar en voeg dan laurierblaadjes toe. Laat 30 minuten sudderen, af en toe roeren.
-Verwijder de laurierblaadjes zoveel mogelijk takjes tijm. Proef en voeg meer zout toe als je denkt dat het nodig is. -scampi toevoegen en niet langer dan 2 minuten laten sudderen.

Serveer met witte rijst, gegarneerd met de optionele verse peterselie.

Bron

pinterest chef = D.Dunn

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten