Kervelsoep

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Kervelsoep

    Kervelsoep

    Kervelsoep

Een dampende kop kervelsoep op een wat koudere dag....heerlijk !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
75 g kervel
20 g boter
2 uien
1 l groentebouillon
150 g bloemige aardappelen
1 preiwit
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoofpot
mixer

Bereidingswijze

Snipper de uien fijn en snijd de prei in stukjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.
Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof de uien glazig , voeg de prei en de aardappelen toe. Laat enkele minuten stoven.
Voeg vervolgens de bouillon toe en breng aan de kook en laat dan 20 minuten afgedekt pruttelen.
Mix de soep fijn.
Was de kervel goed en verwijder de steeltjes. Hak de kervel fijn en voeg op het einde toe aan de soep.
Laat een minuutje garen zonder deksel om de frisgroene kleur van de kervel te behouden. Breng op smaak met peper en zout.

Bron

lekkervanbijons.be

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten