Eieren in het vagevuur

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Eieren in het vagevuur

    Eieren in het vagevuur

    Eieren in het vagevuur

Een recept van Peppe Giacomazza.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 teentjes look , fijngehakt
1 tl venkelzaad
0,25 tl gedroogde chili vlokken
2 salciccia (venkelworsten)
200 g rijpe San Marzano tomaten , in blokjes
250 ml passata
125 g mozzarella
4 eieren
2 el broodkruim
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Stoof de look samen met het venkelzaad en de gedroogde chili vlokken aan in een scheutje olijfolie in een pan. Snijd de salciccia in stukjes en doe ze bij in de pan. Laat enkele minuten bakken. Voeg de daarna de tomatenblokjes en passata toe. Breng extra op smaak met peper en zout.
Snijd de mozzarella in kleine blokjes en verdeel deze over de saus. Maak daarna vier kuiltjes in de saus en breek daar de eitjes in. Laat de mozzarella smelten en de eieren stollen onder deksel.
Verhit in een andere pan een scheutje olijfolie en bak er het broodkruim goudbruin en krokant in.
Bestrooi de eieren net voor het serveren nog met het krokant gebakken broodkruin en werk ze nog af met blaadjes basilicum.

Bron

njam.tv

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten