Spätzle met paddenstoelensaus met gorgonzola en vleugje cognac
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Ik heb in dit geval spätzle gekozen maar je kunt elke andere pastasoort gebruiken.Voor de saus had ik gemengde paddenstoelen (in stukken gesneden) en ook een handje gedroogde paddenstoelen die ik vooraf heb geweekt. Het vocht van de gedroogde paddensoelen heb ik gebruikt voor de saus. Wat slagroom, een scheutje cognac en een klein stukje blauwe kaas en nog wat geraspte Parmezaanse kaas in de saus. Heerlijk.
Ingrediënten 2 recipe.people
plm. 160 gram spätzle of andere pastasoortzout
plm. 30 gram gedroogde paddenstoelen
2 eetlepels olijfolie
250 gram gemengde paddenstoelen, in stukken gesneden
1 sjalotje, gesnipperd
peper, zout
50 gram milde gorgonzola of andere blauwe kaas
borrelglas cognac of vieux
200 ml slagroom
1/2 paddenstoelenbouillontablet
50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
1 Roma tomaat, ontveld zonder pitjes in kleine stukjes
paar druppels citroensap
Benodigdheden
panhapjespan
kommetje voor de gedroogde paddenstoelen
Bereidingswijze
Kook de pasta (spätzle) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Doe de gedroogde paddenstoelen in een kommetje en giet er zoveel warm water op tot ze onder staan. Laat ze minimaal 20 minuten weken. Zeef het vocht van de gedroogde paddenstoelen en snij de geweekte paddenstoelen in stukjes.
Verhit de olie in de hapjespan en bak hierin de gemengde paddenstoelen op een hoge warmtebron tot bijna al het vocht is verdwenen. Bak de gesnipperde sjalot en de geweekte paddenstoelen even mee.
Blus af met het weekvocht van de gedroogde paddenstoelen en de cognac. Kook dit op hoge warmtebron in tot bijna al het vocht is verdwenen. Giet de slagroom erbij met de verkruimelde bouillontablet, de in kleine stukjes gesneden blauwe kaas en Parmezaanse kaas. Laat de saus wat indikken.
Maak de saus op smaak met peper, zout en een paar druppels citroensap.
Meng de pasta of spätzle door de saus en dan......Smullen maar !!
Serveertip
Lekker met een salade.